Fødevarer

Sæby sætter fokus på fisk

SÆBY:Sæbygaardskolen holder emneuge i næste uge fra mandag til torsdag. Det overordnede emne er fisk. Skolen er med i et stort projekt under Fiskens Hus Danmark, Food College Denmark og Frederikshavns Kommune. Projektets officielle navn er ¿INGEN BEN ¿ fisk + børn = sundhed + oplevelse¿. Projektet sigter mod at få børn og unge til at interessere sig for og få lyst til at spise mere fisk og skaldyr, samt hele processen fra hav til måltid. På Sæbygaardskolen danner man sin egen by, som har fået navnet Fiskekøbing. I byen er der mange forskellige virksomheder, hvor eleverne har søgt om ansættelse. Erhvervene spænder lige fra havbiologer, kunsthåndværkere, spejdere, musik/teater, journalister til kokke og tjenere. Om mandagen, 8. oktober, får skolen besøg af en kok og en tjener fra Food College Denmark. De skal hjælpe med råd og vejledning, samt inspiration til byens ¿restaurationspersonale¿. Ligeledes skal byens havbiologer om mandagen 8. oktober have besøg af biolog Poul Lindhard fra Naturhistorisk Museum i Skagen. Tirsdag 9. oktober tager holdet med Poul Lindhard ombord på museumskutteren Hansa fra Skagen for at lave havbundsundersøgelser. Ugen afsluttes torsdag aften med en ¿erhvervsmesse¿ for skolens forældrekreds.