Sæby Scenen vil vise norsk dramatik

Dramatiker var forleden på besøg hos skuespillerne

Jesper Halle (t.v.) overværede fornylig, hvordan Sæby Scenen vil fortolke og spille nordmandens stykke om sin danske familie fra Sæby.  Her ses han sammen med Yngve RasmusenPrivatfoto

Jesper Halle (t.v.) overværede fornylig, hvordan Sæby Scenen vil fortolke og spille nordmandens stykke om sin danske familie fra Sæby. Her ses han sammen med Yngve RasmusenPrivatfoto

SÆBY:8. februar er der premiere på et stykke af den prisbelønne norske dramatiker. Den store norske digter og dramatiker Henrik Ibsen besøgte for mange år siden Sæby og lod sig inspirere til bl.a. at skrive Fruen fra Havet, som udkom i 1888.

Nu er der atter kommet en norsk dramatiker forbi. Jesper Halle hedder han, modtager af flere priser, og forfatter til blandt andet Lilleskoven og Dagenes Lys. Forleden dag besøgte han Sæby Scenens seriøse og engagerede amatører, som netop nu øver på livet løs på opsætningen af ”Dagenes Lys”. Det var god inspiration for skuespillerne, at møde forfatteren i egen person, og på den måde få mere viden om stykkets persongalleri.

Jesper Halles danske familie I Sæby har inspireret ham til denne familiekrønike, hvor vi møder synske, stærke kvinder og mænd med stor livsappetit. Dagenes Lys har premiere den 8. februar 2013 på ”Skovlyst”, og herudover vil der blive spillet seks forestillinger i februar måned.

Flere grupper har allerede vist interesse for at sikre sig billetter til en festlig aften eller eftermiddag på Skovlyst med teater og spisning, oplyser Alice Malling Thaarup.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.