Sæby-spejdere genplanter planeten

Projektet gennemføres i samarbejde med Skoven i Skolen

Fem DDS-spejdere: Laura Rulle, Mille Hesberg, Emil Rulle, Jens S. Jæger Jeppesen samt Jeppe Bak Højbjerg - planter træer.

Fem DDS-spejdere: Laura Rulle, Mille Hesberg, Emil Rulle, Jens S. Jæger Jeppesen samt Jeppe Bak Højbjerg - planter træer.

SÆBY:90 spejdere fra DDS Det Danske Spejderkorps i Sæby har deltaget i projekt ”Genplant planeten”.

I løbet af fire mødegange har spejderne plantet 50 små træer, så de med tiden kommer til at danne et læbælte ved spejderhuset bag St. Toftelund.

- Naturen er en stor del af det at være spejder, og at plante sine egne træer giver en anderledes forståelse for naturen, samt et ønske om at passe på den. Formålet med projektet er at vise børn og unge, at de selv kan handle aktivt for et bedre klima. Det sætter samtidig fokus på, at træplantning, bæredygtigt skovbrug og brug af træ er en del af løsningen på klimaproblemet. Børnene lærer om træets kredsløb, klimaet og grøn energi, forklarer spejderleder Susanne Jelsbak.

Der er plantet bl.a. fyr, eg, birk og kirsebær.

Træerne stilles frit til rådighed, og projektet gennemføres i samarbejde med Skoven i Skolen og med økonomisk støtte fra bl.a. Nordea-fonden, DONG Energy, Friluftsrådet, Danske Planteskoler, 15. juni-fonden, Danmarks Naturfredningsforening, Plant et Træ, Biologforbundet og Danske Planteskoler.

15.000 børn over hele landet ventes at deltage i projektet, der løber videre ind i 2017.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.