Sæby

Sæbybogen udkommer igen efter pause

Stor velvilje og masser af hjælpende hænder, der arbejdede gratis, sikrede 2014-udgaven

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

I år udkommer Sæbybogen - sidste år blev den sprunget over, fordi der manglede penge og kapacitet, til at skrive. I år er det anderledes. Bogen udkommer 27. november - og fejres ved en reception kl. 14 denne dag på Sæby Museum. Her godsejer Scavenius i skarpt trav. Foto: Sæbybogen 2014.

SÆBY:Så er Sæbybogen på vingerne igen efter at have taget en pause i 2013 - og den udkommer officielt den 27. november.

Det fejrer Sæby Museum med en reception på dagen fra kl. 14.

- Efter dannelsen af Nordjyllands Kystmuseum udkom Sæbybogen stadig i Sæby Museums regi, men på grund af reduceringer i personalet, blev det meget vanskeligere at udgive Sæbybogen, der så ophørte med at udkomme i 2013, fortæller Vagn Thidemann, der er formand for Sæby Museums Forening.

Dét var der rigtig mange abonnenter af bogen og læsere i øvrigt, der var kede af. Derfor besluttede bestyrelsen for Sæby Museums Forening at tage udfordringen op og lade foreningen genoptage udgivelsen.

- Økonomien var det springende punkt, og der skulle stilles sikkerhed for et temmelig stort beløb, før man kunne indhente tilbud fra trykkeriet. Så det var ikke uden betænkeligheder, vi gik i gang. Aftaler med lokale pengeinstitutter om, at de - som tidligere - på forhånd aftog et antal eksemplarer af bogen hjalp til en start. Men en donation fra Vanggaard-fonden og tilsagn om underskudsgaranti fra Historisk Forening Saltlandet afgjorde sagen. Sæby Museums Forening kunne realisere Sæbybogen 2014, fortæller Thidemann.

Der blev nedsat et udvalg på tre bestyrelsesmedlemmer, som skulle stå for det praktiske arbejde og de gik i gang med at lave aftaler med forfattere til artikler med relevant, historisk indhold for Sæby-området, der harmonerede med tidligere udgivelser.

- Arbejdet skulle hurtigt vise sig at være meget større end forventet. Men takket være en enorm velvilje fra både forfattere og grafiker, der havde arbejdet med de tidligere Sæbybøger, lykkedes projektet. Ikke mindst, fordi alle arbejdede gratis, afslører Thidemann.

Resultatet er blevet en Sæbybog 2014, der indeholder mange, varierede artikler med illustrationer. Artikler med et indhold, der bevæger sig til havs og til lands - fra Voerså over Lyngså og Sæby. Tværs over Vendsyssel og gennem århundreder af tid.

En bog Sæby Museums Forening stolt præsenterer 27. november for sit publikum - og for alle andre på museet i morgen torsdag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.