Sæbygaardskolen vært for ni klasser

Skoleelever klar med smarte svar

Smart-Parat-Svar - quizzer på Sæbygaardskolen den 2. december.

Smart-Parat-Svar - quizzer på Sæbygaardskolen den 2. december.

SÆBY:Frederikshavn Kommunes 6. klasser og kommunens bibliotek deltager 2. december i den landsdækkende læsequiz – Smart-Parat-Svar.

Og ni klasser fra fem skole dyster på Sæbygaardskolen.

Quizzen henvender sig til elever i 6. klasse og skal sætte fokus på læsning og læselyst - og fremme samarbejde mellem biblioteket og skolerne.

Det er en holdkonkurrence med fem deltagere fra hver klasse, der samarbejder om at finde de rigtige svar. Der er bl.a. kategorier i skønlitteratur, faglitteratur og aktuelle emner. Nogle kategorier knytter sig også til undervisningsfag.

– I god tid før deadline modtog vi de hold, vi kan rumme og måtte desværre sige nej til nogle, siger bibliotekar Freja Bak Madsen.

De ni klasser der dyster på Sæbygaardskolen kommer fra Stensnæsskolen, Distrikt Øst – Buhlsvej, Frydenstrandskolen, Bangsbostrand Skole og Sæbygaardskolen. Hvert hold må have klassekammerater som tilskuere.

– Vi opfordrer klasser til at lave bannere og plakater, for der bliver rig mulighed for at heppe undervejs, forklarer Freja Bak Madsen.

Quizzen afvikles i tre etaper. Lokale runder i alle tilmeldte kommuner 2. december, vinderne her deltager i den regionale runde 13. januar, og vinderne her kommer i finalen 3. februar i Odense.

Quizzen er et samarbejde mellem Kulturstyrelsen og Danmarks børnebiblioteker.

Holdene hedder bl.a. Pink Panters, Ninjabrains, Hjerner der duer, Qvikkies, Team Easy On, Team Spyglass og S.V.U.T.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.