Sæbygarden rejser til lune Spanien

Efteråret fejres under sydens palmer

Sæbygarden spiller til Costa Brava Cup på et 30 grader varmt stadion ved Calella oktober 2009.

Sæbygarden spiller til Costa Brava Cup på et 30 grader varmt stadion ved Calella oktober 2009.

SÆBY:Rejsen til Calella i Spanien i efterårsferierne 2008 og 2009 var en så stor succes at orkestret gentager den. Og ligesom sidst bliver det i skolernes efterårsferie i ugen 42. Sæbygarden tager af sted med bus lørdag den 13. oktober kl. 08.00 om morgenen fra Sæby Kulturhus Manegen og er fremme ved hotel Internacional i Calella søndag eftermiddag.

Calella afholder i år for 25. gang en såkaldt oktoberfest, og mange orkestre fra flere lande er tilmeldt denne sensommer begivenhed i badebyen. Et kæmpe festtelt til 2.500 mennesker er stillet op på den brede sandstrand ned til middelhavet på Costa Brava kysten og mange koncertpladser er klar til at modtage orkestrene de 3 uger festen varer.
I løbet af den uge som Sæbygardens ophold varer, spiller orkesteret tre koncerter i den spanske badeby, hvoraf de 2 af koncerterne skal spilles i fest-teltet og den sidste skal spilles på et hyggeligt torv foran byens kirke. I håb om at kunne bidrage festen med lidt ud over det sædvanlige, har Sæbygarden traditionen tro opøvet et stort program af moderne rytmisk musik for harmoniorkester.
Orkestret har øvet intenst op til denne rejse, hvor orkestret mønstrer næsten 100 % tilslutning. 55 deltagere udgør gruppen der drager sydpå. Og for at pudse formen helt af har orkestret indlagt en ekstra øvedag på søndag, hvor 3 timers prøve skal få formen i top.
Udover at spille musik og lufte uniformerne under de forhåbentlig varme himmelstrøg, planlægger Sæbygarden en bustur til den smukke catalanske hovedby Girona.
Endvidere vil Sæbygarden spille til Costa Brava Cup - en fodboldturnering for unge fodboldspillere, hvortil blandt frederikshavnske Bangsbo Freja sender hold af sted. Sæbygarden vil forestå indmarchen og backup til de danske spillere - og måske møder spillerne ind til Sæbygardens koncerter.
Sæbygarden har mange nye unge musikere med og turen er planlagt som både en musikalsk rejse men ligeledes som en ryste-sammen tur, hvor de nye medlemmer vil finde sig godt til rette; med musik, badning, beachvolley, udflugter og den gode lange bustur - ud og hjem.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.