Sæbynit fik pris ved DR-show
Mangeårig formand og træner i SIK 80 Atletik fik ”Gør det muligt”-pris

Gunnar Møller Nielsen fik årets ”Gør det muligt”-pris. Foto: Scanpix Scanpix Denmark
HERNING:Et af Nordjyllands kendteste navne indenfor atletikken fik lørdag aften årets #Gør det muligt”-pris, da Danmarks Radio afviklede det årlige sportskavalkade show i Boxen i Herning.
Det var sæbynitten Gunnar Møller Nielsen, der modtog prisen for at være mister Atletik i Sæby - ja faktisk i det meste af Nordjylland.
I begrundelsen for indstillingen af sæbynitten til prisen skriver Nordea bl.a.:
Gunnar har siden 1980 været formand for atletikklubben SIK 80 i Sæby. Han har gennem utrætteligt arbejde fået etableret et moderne stadion og et klubhus i en ”lille” idrætsgren. Gennem målrettet arbejde har han gjort atletik til en kendt idrætsgren i lokalområdet.
Glæde og selvværd
Han har skabt en klub, hvor alle fra 6 år og til voksenalderen har kunnet udvikle sig både på det sportslige område, men i særdeles også på det personlige og sociale plan. Der er plads til både elite og bredde i SIK 80, hvilket har gjort at børn og unge har opnået selvværd og glæde, som er så vigtige kompetencer for også at kunne leve et rigt og godt liv uden for idrætsbanen.
Gunnar træner 60-70 unge i alderen 6-20 år 3-4 gange om ugen både vinter og sommer. De unge deltager i stævner lokalt i alle landets regioner og flere skandinaviske byer. Her deltager Gunnar som leder ca. halvdelen af årets weekender. Gunner har arbejdet hårdt for at få ordentlige forhold at træne på og med. Det har fostret mange landsmestre og gjort, at klubben med sine divisionshold er med i eliten i Danmark.
De unge bliver på kurser uddannet til trænere og kan hjælpe til med at træne de yngste udøvere. Rejser i ind- og udland skaber sammenhold, og klubben er af mange kendt fra stævner, hvor det er blevet til utallige mesterskaber og medaljer.
Kendt ud over Nordjyllands grænse
Det er lykkedes Gunnar at etablere en klub der er kendt i lokalområdet, men også i hele landet som et godt eksempel for andre atletikklubber.
Efter overrækkelsen af prisen takkede Gunnar Møller Nielsen for prisen ved at opfordre andre, der bliver bedt om at gå ind i frivilligt arbejdet, til at sige ja, for det er nødvendigt for at gøre ting muligt indenfor idrætsarbejdet.
Og så takkede han sin kone Pernille for hendes tålmodighed, når han nu bruger så meget tid på sit idrætsarbejde.
En anden nordjyde svømmeren Mie Østergaard var også nomineret i en anden kategori - nemlig årets olympiske talent. Hun blev dog overgået af handicapløberen Daniel Vagner Jørgensen, der vandt bronze ved paraOL i længdespring.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.