Sæbys husbåd sejler snart til Skive

Husbåden, der har ligget i Sæby Havn siden 2005, solgt til to investorer

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Siden sommeren 2005 har den ligget i Sæby Havn, husbåden Domus Aqua, men nu forsvinder den snart.

Husbåden er solgt til to investorer. De vil slæbe husbåden til Skive, der fremover skal lægge havnebassin til Domus Aqua.

Husbåden blev bygget på Orskov Yard i Frederikshavn i 2004-2005. Bag idéen om det flydende hjem stod et aktieselskab med syv lokale investorer, der alle håbede, at Domus Aqua skulle være den første af en serie husbåde, der kunne kaste lokale arbejdspladser af sig.

- Sådan skulle det ikke være, men så har vi prøvet det, siger Vagn Aage Clemmensen.

Bristede illusioner

Den tidligere direktør i Nordtryk var med til at stifte Domus Aqua A/S sammen med MJ Teknik, Larsen & Tamborg, Nordtræ Holding ved Egon Svendsen, Frederikshavn Maritime Erhvervspark, Nordjyske Bank og ejendomsmæglerfirmaet home.

Historien starter helt tilbage omkring årtusindskiftet, hvor daværende overborgmester i København, Egon Weidekamp, offentliggjorde store planer om 500 pladser til husbåde i København Havn.

- Der var virkelig røre om husbåde, og det gav os idéen til at lave en prototype i Frederikshavn. Danyard var lige lukket og vi ledte efter alternativer til de mange arbejdspladser, der forsvandt, fortæller Vagn Aage Clemmensen.

Planerne om flere hundrede husbåde i København Havn blev dog skrinlagt, og lignende planer over det meste af landet led også skibbrud, så Domus Aqua strandede i Sæby Havn.

Stor nysgerrighed

Ejendomsmægler Hans Skovgaard fra Nybolig Erhverv, der har formidlet handelen, oplyser, at der har været mange henvendelser og stor interesse for at se husbåden, som på et tidspunkt udviklede sig til lidt af en turistattraktion.

Flere gange oplevede ejendomsmægleren ”fuldt hus” om bord på Domus Aqua, når han viste interesserede købere rundt.

De fleste var dog blot nysgerrige, der kiggede med.

Salgsprisen er hemmelig, men Vagn Aage Clemmensen lægger ikke skjul på, at selskabet har tabt penge på det mislykkede erhvervseventyr.

Aqua Domus skal være ude af Sæby Havn senest til april.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.