Sælger brugte smykker

Profil Smykker har succes med at sælge gamle smykker

Ulla Pedersen og Lykke Hansen fra Profil Smykker. Foto: Flemming Dahl Jensen
3. april 2017 08:53

De ligger i to af udstillingsvinduerne. De ældre, brugte og unikke halskæder, ørenringe, ringe og brocher, som ofte har en helt særlig historie bag sig. Og den historie får køberen med sig om muligt, når Profil Optik sælger et af de gamle smykker på vegne af deres kunder.

Smykkeforretningen i Aabybro Centret har nemlig succes med at sælge brugte smykker mod kommission.

- Vi har jo i mange år opkøbt gammelt guld og sølv fra kunder og smeltet det om til nye smykker, men det er ofte synd, fordi der er tale om fine smykker. Så vi er også begyndt at tage mod ældre smykker mod kommission, så andre kan få glæde af de gamle smykker fortæller Ulla Pedersen fra forretningen.

Hvis en kunde gerne vil sælge et gammelt smykke, så bliver prisen fastsat i samarbejde med Profil Smykker.

- Vi undersøger nyprisen, vurderer standen og vejer smykket. Ikke alt kan sælges, og vi tager kun mod ægte smykker, forklarer Lykke Hansen.

Smykket bliver så sat til salg i tre måneder og vist i et af de to udstillingsvinduer, som er dedikeret til de brugte ting, og når det er solgt, så er fordelingen af prisen 60 procent til sælger og 40 procent til forretningen.

- Vi står jo for udstillingen og blåstempler alt, hvad der skal sælges. Vi sikrer sælgers anonymitet, så man slipper for at skulle sælge via Facebook og sælge fra sin egen dør, siger Ulla Pedersen.

Ydermere skal Profil Smykker kunne dokumentere og vise over for poltiet, at der ikke er tale om hælervarer. Derfor skal sælger også fremvise billed-id.

- Vi har stor succes med konceptet. Det er også ret fedt at kunne ringe til en kunde og sige, at vedkommende kan komme og hente nogle penge. Det er der ikke mange butikker, der kan, siger Lykke Hansen.-tin

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...