Sælger idømt tre måneders fængsel

Campingvognssælger fra Dronninglund dømt til tre måneders fængsel for bedrageri

Fem familier -heriblandt Annelise Hansen og hendes mand Flemming - troede, at de ville få penge for deres campingvogne. Men de fik ingenting. Nu bliver den campingvognssælger, der solgte deres vogne uden at give dem pengene fra salget, straffet med tre måneders fængsel, tre måneders betinget fængsel samt samfundstjeneste. Arkivfoto: Michael Koch <i>Michael Koch</i>

Fem familier -heriblandt Annelise Hansen og hendes mand Flemming - troede, at de ville få penge for deres campingvogne. Men de fik ingenting. Nu bliver den campingvognssælger, der solgte deres vogne uden at give dem pengene fra salget, straffet med tre måneders fængsel, tre måneders betinget fængsel samt samfundstjeneste. Arkivfoto: Michael Koch Michael Koch

NORDJYLLAND:En nu tidligere sælger af brugte campingvogne i Dronninglund, Mogens Pedersen, er i en sag om bedrageri for flere hundredetusinde kroner dømt til tre måneders ubetinget fængsel samt tre måneders betinget fængsel inklusive samfundstjeneste.

Campingvognssælgeren blev dømt i fem ud af seks forhold, hvor indehavere af campingvogne mod betaling havde hyret ham til at sælge deres brugte campingvogne. I alle fem tilfælde blev vognene solgt, men ejerne fik ikke salgssummen udbetalt.

I retten blev det klart, at Mogens Pedersen ikke havde brugt pengene på sig selv, men at de var blevet brugt til at lappe på det stadigt voksende underskud, som var opstået i virksomheden. Ifølge anklageren var virksomheden etableret uden startkapital, og derfor var den særligt følsom over for økonomiske udsving.

Erkendte sin brøde

I retten erkendte Mogens Pedersen, at pengene ikke var blevet sendt videre til sælgerne af campingvognene som aftalt. Samtidig forklarede han, at det økonomiske underskud blandt andet var opstået, da en kommende samarbejdspartner havde trukket sig.

Ifølge anklager Maria Orth fortsatte Mogens Pedersen dog med at tage campingvogne ind til kommissionssalg længe efter, det begyndte at gå skævt med virksomhedens kapitalbeholdning.

Campingvognssælgeren havde med andre ord taget vogne ind til videresalg, hvor han må have vidst, at pengene ikke ville ende i sælgernes hænder, men i stedet til at rette op på virksomhedens fortsatte underskud.

Vil betale alt tilbage

Efter dommen var afsagt, valgte Mogens Pedersen ikke at anke.

- Dom skal jeg jo have - det kan jeg jo ikke komme udenom, siger Mogens Pedersen og fortæller, at han stadig er meget berørt af sagen.

Han understreger, at det er hans mål at betale de penge tilbage, han skylder, selvom det vil komme til at tage tid.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.