Sælgere af kemilegetøj skal nemmere kunne straffes

Regeringen vil øge straffen for at sælge legetøj, der er farligt eller indeholder ulovlige kemiske stoffer

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen vil stoppe kemilegetøj ved at gøre det nemmere at straffe forhandlerne. Arkivfoto: Bent Bach

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen vil stoppe kemilegetøj ved at gøre det nemmere at straffe forhandlerne. Arkivfoto: Bent Bach

DANMARK:Regeringen tager nu konsekvensen af de seneste sager om legetøj, der har vist sig at indeholde giftige stoffer.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) vil gøre det lettere at komme efter de butikker og grossister, der sælger farligt legetøj.

Tidligere kunne man kun blive straffet, hvis man var klar over, at man solgte ulovligt legetøj.

Fra og med juli næste år skal det være sådan, at man kan blive politianmeldt, selv om man ikke har vidst, at der var tale om varer med indhold af skadelige stoffer.

- Fremover skal vi også kunne straffe de virksomheder, der sløser med sikkerheden.

- På den måde bliver virksomhederne i højere grad stillet til ansvar for, hvad de sælger, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har en forventning om, at de nye regler vil få importørerne og legetøjskæderne til at stramme op.

- Jeg tror på, at det vil få de virksomheder, som måske ikke var så grundige før, til at blive endnu mere bevidste om reglerne, siger han.

Skærpelsen er blandt andet foranlediget af historier om, hvordan der i Danmark er blevet solgt squishies og slim, der indeholdt ulovlige stoffer.

Senere onsdag er miljøministeren indkaldt til åbent samråd for at forklare, hvordan han vil hjælpe forbrugerne med at undgå at købe legetøj med skadelige kemikalier.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.