Særlige straf- og visitationszoner ophæves i Vollsmose

For knap en måned siden oprettede politiet en skærpet strafzone og visitationszone i Odense efter skud.

ODENSE:Det er slut med særlige zoner i Vollsmose, hvor politiet uden nogen konkret mistanke kan kropsvisitere alle, eller hvor straffen for en forbrydelse kan stige med indtil det dobbelte for bestemte typer kriminalitet.

I hvert fald for en tid.

Tirsdag udløber en skærpet strafzone og en visitationszone. Og modsat tidligere vil de ikke blive forlænget. Dermed bliver de ophævet tirsdag klokken 15.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Zonerne blev oprettet lørdag 14. november, efter at der denne dag og dagen inden var blevet skudt i bydelen. Blandt andet blev der ved højlys dag affyret tre eller fire skud i Egeparken, som ligger i Vollsmose.

Der var ingen meldinger om tilskadekomne. Alligevel mente politiet, at der var behov for de særlige zoner.

Skyderierne formodes at hænge sammen med en konflikt mellem to grupperinger i området. Denne konflikt blusser op med jævne mellemrum.

På den ene side står en gruppe med tilknytning til Korsløkkeparken. På den anden står en gruppe tilknyttet Bøgetorvet i Vollsmose.

Efterforskningen af skudsagerne er fortsat i gang. Tirsdag hjalp en specialenhed fra Forsvaret.

Der er tale om enheden Advanced Search Capacity, som blandt andet er specialiseret i at søge efter små metalfragmenter. Det kunne være dele fra projektiler.

Enheden har tidligere bistået politiet i forbindelse med efterforskning af skudsager.

I forbindelse med tirsdagens efterforskning har politiet været til stede i og omkring Vollsmose med både efterforskere, hundepatruljer og beredskab.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.