Særudstilling i Gatten

Lørdag den 24. september fejrer Galleri Himmerland i Gatten efteråret med en særudstilling under titlen "Time flies" med Casper Eliasen.

Malerierne er fuld af farver - fuld af liv

Casper Eliasen voksede op i en sportsfamilie med Camilla Martin som ven men Casper Eliasen forlod sport og arkitektur og blev kunstner.

Ligesom Casper Eliasens billeder er en glad og underholdende oplevelse, er han det også selv.

På malerierne, en enkelt skrig-gul stol, et par puder, en række æsker, et gulvtæppe og to Kusmi- te-dåser i køkkenet: en pink og en irgrøn. De står der, fordi farverne er rigtige, Casper Eliasen hverken laver eller drikker te. Han bruger stort set heller ikke de to neonfarvede viskestykker, som har været skelsættende for hans kunst men ikke for hans performance i køkkenet. Et skrig-pink og et selvlysende orange.

Han siger: »Jeg elsker farver. Farver er som slik for mig, jeg kan næsten spise dem. Jeg har været i Thailand for nylig og synes, der er mange smukke steder. Men mest af alt så jeg farverne og har kun taget billeder af afskallede døre og blomster,« forklarer den 38-årige kunstner.

Billeder uden komplekser

Casper Eliasen, der er meget efterspurgt, lægger ikke skjul på, at billederne er nemme fødsler.

»Det er de jo, fordi jeg har prøvet det mange gange. Jeg synes ikke, det gør billederne dårligere. Hvem siger, det er større kunst, når der er smerte i øverste højre hjørne og et faderkompleks i nederste venstre?«

Når et billede lykkes særlig godt, bliver Casper Eliasen glad i låget ja nærmest lykkelig.

»Jeg skulle lave en udstilling en mørk januar og havde svært ved at komme i gang. En aften ved midnat ville jeg gøre et lærred klar til næste dags arbejde og pludselig gik det over stok og sten. Jeg gik glad i seng og kunne næsten ikke vente med at se det igen næste dag. Jeg glædede mig som et lille barn til juleaften.«

Casper Eliassen udstiller på forskellige større gallerier i Danmark samt Berlin.

Udover Casper Eliasen udstiller Galleri Himmerland kunstværker for 24 professionelle kunstnere - værker specielt udvalgt med fokus på kvalitet og originalitet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.