Hjallerup

Sæson 11 banker på

Masser af musik i Hjallerup Musikforening.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Four Jacks lægger vejen forbi Hjallerup. Arkivfoto

HJALLERUP:Når sommeren og dens musikfestivaler er lagt bag os, er det ikke ensbetydende med, at det er slut med store musikalske oplevelser. I stedet træder sæson nr. 11 i gang hos Hjallerup Musikforening.

- Der bliver som sædvanligt masser af musikalske godbidder i løbet af sæsonen, der løber fra september i år til april næste år i Hjallerup, faktisk hele 14 koncerter er der at finde på programmet.

Foreningen har som altid prøvet at leve op til mottoet - ”musik for enhver smag”. Igen i år, er der mulighed for at komme godt rundt i den musikalske verden, både geografisk og genremæssigt, fortæller Flemming Christensen fra Hjallerup Musikforening.

- Der kommer bl.a. besøg fra nabolandet, når vores norske ven Jonas Fjeld og hans kvartet kigger forbi med en omgang countryrock. Fjeld opererer på et så højt musikalsk niveau, at navne som Rick Danko, Joni Mitchell og Gregg Allman har bedt om hans assistance. Holland bliver også repræsenteret ved bluesmesteren Hans Theesink, han medbringer en ven af huset, Knud Møller. Rasmus Lyberth, den grønlandske troubadour har fået æren af at spille julen ind til den traditionsrige julekoncert. Det bliver uden tvivl en oplevelse, med et band bestående af folk fra Danmark, Togo og Ghana. Og så bliver det til, alle gode gange tre når engelske Herman’s Hermits lukker sæsonen ned med et 60´er popbrag.

- Heldigvis er der også fundet plads til det helt nære når Mogens Dalsgaard, der er født i Asaa, kigger forbi med sopranen, den skønne Nickie Johansson, der er opvokset i Aalborg. De vil på enestående vis byde velkommen indenfor i den klassiske verden, til det der uden tvivl bliver en stor musikalsk oplevelse.

- Naturligvis er der også fundet plads til en masse af vort eget lands store kunstnere, dem vi alle kender og holder af. I denne sæson vil der være mulighed for at høre et af landets mest populære bands, når Big Fat Snake kigger forbi til april.

- Har man lyst til at lade rocken rulle, skal man måske kigge forbi når dansk rock’n’rolls aldrende bad-boy Peter Belli vender tilbage på den danske musikscene, og til efteråret giver koncert i Hjallerup.

- Træbenet kan helt sikkert også svinges, når countrydronningen, Tamra Rosanes skruer op for tempoet sammen med Rockabilly Heart. I samme boldgade, tilsat en omgang vestjysk blues og røverhistorier, kommer Viggo Sommer, der siden starten af 2012, sammen med ”His Backhowlers”, har spillet et hav af velbesøgte og succesfulde koncerter på spillesteder over hele landet, beretter Flemming Christensen.

- Selv om Tradish har base i Aarhus, så kigger de musikalsk mod Irland. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til folk med hang til det traditionelle, men rammer også folk der ikke normalt lytter til folkemusik. Ligegyldigt hvad skal det nok blive en festlig aften, når bandet spiller til foreningens generalforsamling.

- På den mere rolige, men ikke mindre fornøjelige side, kommer der besøg fra landets største stemmer, når henholdsvis Thomas Kjellerup kigger forbi med ”Anni’s sang” og alle de andre eftertænksomme sange fra et langt liv som sangskriver, og Dissing Dissing, Las & Dissing, der om nogen anden er det nærmeste, man kan komme den nationale stemme kigger også forbi. Povl Dissing og sønner forener generationerne, så hank op i familie og venner i alle aldre.

- Sidst, men ikke mindst, bliver det også til et glædeligt gensyn med Stig Rossen. Faktisk kigger han forbi markedsbyen hele to gange i løbet af året, i to forskellige konstellationer. Four Jacks for altid, hvor han sammen med Keld Heick, Jesper Asholt & Jesper Lohmann giver den som Four Jacks og hits som ”Mandalay” og ”Oh Marie”.

- Derudover åbner han sæsonen 2. september, når han og hans trio kommer med ”Så længe jeg lever” showet, en hyldest til John Mogensen.

- Det bliver forhåbentlig endnu sæson fyldt med store musikalske oplevelser og glade koncertgæster i Hjallerup. Programmet kan ses på forenings hjemmeside og Facebookside.

På hjemmesiden og hos Bøger og Papir, kan der købes billetter fra starten af august.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst