Natur

Sæson '11 med 13.147 gæster

Sæsonen 2010 gav 11.510 besøgende på Nationalpark Thy's temacenter - i år var der 13.147 gæster

Nationalpark Thy's temacenter på Stenbjerg Landingsplads oplever et støt stigende besøgstal - gæsterne er primært danskere. Arkivfoto: Peter Mørk

Nationalpark Thy's temacenter på Stenbjerg Landingsplads oplever et støt stigende besøgstal - gæsterne er primært danskere. Arkivfoto: Peter Mørk

Trods den beskedne størrelse har Nationalpark Thy's temacenter på Stenbjerg Landingsplads i år haft 13.147 gæster på besøg. Centret havde sin første sæson i 2010 med 11.510 besøgende. I år har det været åbent har været åbent fra 1. april til 31. oktober. - I 2010 var 80 procent af de besøgende danskere. Jeg vil tro, det samme er været tilfældet i år, så der ligger et stort potentiale, hvis vi får en større andel af de udenlandske gæster i Thy, siger Annette Buck, frivilligkoordinator i Nationalpark Thy. Temacentret på landingspladsen drives af frivillige. Lige nu er 16 frivillige tilknyttet, den sidste er netop kommet til, fortæller Annette Buck. - De frivillige brænder virkelig for sagen og de er med, når vi præsenterer nationalpark Thy på feriemesserne i Bella Center og i Herning efter nytår. Nationalparkens frivillige formidlere har hver deres individuelle kompetencer og udgør derfor en vigtig ressource i arbejdet med at formidle mange forskellige sider af nationalparken. - Og netop fordi de frivillige har forskellige kompetencer ud over deres generelle viden om området, overvejer vi fra næste år at lave nogle skilte, så de besøgende kan se, hvad det er for særlige kompetencer, den frivillige i temacentret besidder, siger Annette Buck. Ud over at stille deres viden til rådighed, har de frivillige formidlere i denne sæson fået en anden opgave. Temacentret har i år fået lov til at sælge kaffe og is - for isens vedkommende med tilknytning til områdets natur. - Thy Øko Is i Tømmerby har lavet en særlig "nationalpark-serie". Isene er lavet på tranebær, havtorn, hyldeblomst, blåbær og hasselnød, som alle kan findes i nationalparken. Så her er tale om at formidle smagen af nationalparken, siger Annette Buck.