Sætter rekord: Flotte VM-tegn for Breschel

Den tidligere VM-sølvvinder Matti Breschel har netop sat personlig rekord på sit træningsbjerg i Italien.

Sætter rekord: Flotte VM-tegn for Breschel

To dage før Matti Breschel landede i VM-lejren hos det danske landshold i Holland, fik han et uhyre lovende tegn fra sin cykelcomputer.

Rabobank-rytteren, som søndag jagter den regnbuefarvede VM-trikot, satte personlig rekord på en af de italienske stigninger - Monte Serra - hvor han af og til tester sin form. Niveauet svinger dog fra dag til dag, så han håber at ramme dagen søndag.

- Det har været meget svingende de sidste to uger. Den ene dag flyver man rundt, og man er helt op at ringe og sætter personlig bedste tid på Monte Serra. Det er nogle af de ting, jeg kan tage med hertil, siger Matti Breschel.

Den 28-årige dansker har tidligere vundet både bronze og sølv ved VM, senest i Australien i 2010, da det blev en andenplads efter Thor Hushovd.

Men i modsætning til mesterskaberne sidste år i København, hvor ruten var designet til en massespurt og også endte i en sådan, er årets kuperede rute omkring Valkenburg vanskelig at forudsige udviklingen på.

Breschel håber, at løbet ikke bliver kørt alt for hårdt, for så kan han gemme sig i en gruppe til afslutningen, hvor han kan spurte med om sejren.

- Hvis det bliver det nemmeste VM, så kan alt ske. Og man har set, at cykelløb er blevet en tand kedelige, fordi folk venter og venter og venter, siger Matti Breschel.

Taktikken er den samme som tidligere år, selvom Danmark blot stiller til start med tre ryttere: Chris Anker Sørensen, Jakob Fuglsang og Matti Breschel.

- Vi kører efter samme taktik igen. Det er ikke os, der skal ud at skabe løbet til at starte med. De andre regner os heller ikke for noget.

- Det er ikke os, der bliver nævnt, når de holder taktikmøde. På den måde er vores hold også meget undervurderet. Det har vi vist de sidste mange år. Men vi skal ikke ud at tage teten, siger Breschel.

Danskeren tror mest på Philippe Gilbert som ny verdensmester efter Mark Cavendish, der vandt i København.

- Man har set Gilbert gøre det før. Han kan det der.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.