Frederikshavn

Sag giver anledning til selvransagelse

Udvalgsformand vil have myndigheder til at snakke sammen ovenpå sag om babydrab

Paul Rode Andersen vil - på baggrund af den tragiske sag - tage initiativ til et forbedret samarbejde mellem kommuner, sygehuse og læger. Arkivfoto: Peter Broen

Paul Rode Andersen vil - på baggrund af den tragiske sag - tage initiativ til et forbedret samarbejde mellem kommuner, sygehuse og læger. Arkivfoto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Myndighederne skal blive bedre til at tale sammen, så tragedier kan undgås i fremtiden.

Det er humlen i det forslag, som Paul Rode Andersen (SF), formand for børne- og ungdomsudvalget i Frederikshavn Kommune, nu fremsætter i kølvandet på sagen om det tragiske babydrab.

- Denne type sager gør, at alle aktører må evaluere og vurdere, om vi kunne have handlet anderledes. Jeg tager initiativ til, at vi får et styrket og intensiveret samarbejde mellem læger, sygehuse og kommune, så vi får spundet sikkerhedsnettet så fint som muligt, udtaler Paul Rode Andersen.

- Der har været tre forskellige myndigheder inde over den her ulykkelige sag, og jeg synes, at man nu bør samle de tre myndigheder for at prøve at analysere, hvad vi kan lære af sagen.

- Vi burde prøve at blive klogere på, hvilke signaler der er sendt fra denne ulykkelige mor, så vi fremadrettet kan forhindre, at sådan noget sker.

- Jeg vil sørge for, at det bliver etableret sådan en kontakt umiddelbart efter vinterferien, fastslår Paul Rode Andersen.

Hvor eventuelle fejl er begået har han intet bud på.

- Det vil jeg ikke forholde mig til, siger Paul Rode Andersen, der mandag modtog en redegørelse omkring Frederikshavn Kommunes rolle i sagen.

- Sundhedsplejen er det eneste, som jeg har politisk ansvar for, forklarer han.

Kan du på baggrund af redegørelsen afvise, at der er begået fejl hos sundhedsplejen i Frederikshavn?

- Jeg går ud fra, at jeg har fået en fyldestgørende redegørelse, så det ville være overraskende, hvis der kom noget nyt frem om det.

NORDJYSKE har tirsdag haft kontakt til Rie Jacobsen, der er ledende sundhedsplejerske i Frederikshavn Kommune. Hun kan dog ikke hjælpe med at kaste yderligere lys over forløbet.

- Jeg har simpelthen fået at vide, at jeg ikke må udtale mig, siger Rie Jacobsen.

Heller ikke den konstituerende social- og sundhedsdirektør i Frederikshavn Kommune, Rikke Albrektsen, ønskede tirsdag at udtale sig til NORDJYSKE.