Sag om gammelt kyllingekød undersøges

Fødevarestyrelsen undersøger om 7,2 ton er kommet til landet

Arkivfoto
Fødevarer 6. september 2006 06:00

KØBENHAVN: Har danske forbrugere fået gammelt tysk kyllingekød på middagsbordet? Eller er det gamle kød overhovedet kommet til Danmark? Det spørger man sig selv om lige nu i Fødevarestyrelsen, efter det mandag kom frem, at EU’s fødevareinspektion har fundet store mængder af gammelt kyllingekød i et tysk frysehus i München. Af lister fremgår det, at 7,2 ton af det gamle kød med overskredet salgsdato er sendt til en dansk virksomhed. Men virksomheden findes ikke i noget dansk register, og adressen for virksomheden er en byggetomt på Islands Brygge. 32 ton gammelt kød Fødevareberedskabschef i Fødevarestyrelsen Kim Vandrup forklarer, at der er en række uopklarede spørgsmål, man nu gerne vil have svar på: - Og vi venter lige nu på, at de tyske myndigheder frigiver flere oplysninger om sagen, siger han til Ritzau og fortsætter: - Samtidig er vi faktisk ikke sikre på, at kødet overhovedet er kommet til Danmark. Det gamle kød blev af EU’s fødevareinspektion fundet 24. og 25. august i et frysehus, der tilhører Georg Bruner Import/export i München. Samlet fandt man omkring 33 ton gammelt kød, og alt tyder på, at kødet fik ny datomærkning på, hvor efter det blev solgt til en række lande - måske også til Danmark. De tyske myndigheder har beslaglagt det gamle kød og forsøger nu at finde ud af, hvor kødet blev sendt hen./ritzau/

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...