Retspleje

Sag om lukket sti ender formentlig i retten

Kommunen vil ikke gøre noget i sagen, så nu går grundejerforeningen til en advokat med det mål at få hegnet fjernet

Aalborg Kommune vil ikke gøre mere ved sagen om den lukkede sti gennem Lagunen 8 og Koralvej 40 i Hou. Grundejerforeningen vil til gengæld have hegnet fjernet.
 arkivfoto: claus søndberg

Aalborg Kommune vil ikke gøre mere ved sagen om den lukkede sti gennem Lagunen 8 og Koralvej 40 i Hou. Grundejerforeningen vil til gengæld have hegnet fjernet. arkivfoto: claus søndberg

HOU:Sagen om en lukket sti ned til vandet ved Lagunen Strand Camping skal formentlig afgøres i retten. Som NORDJYSKE Stiftstidende tidligere har beskrevet, så er en række sommerhusejere utilfredse med, at indehaveren af campingpladsen og ejeren af sommerhusgrunden Koralvej 40 i en fælles forståelse har lukket stien med et hegn. Naturklagenævnet har tidligere afvist en afgørelse i sagen fra den tidligere Hals Kommune, der pålagde campingpladsen at etablere en sti. Efterfølgende har Aalborg Kommune så skulle rydde op i sagen og efter at have kigget på sagen er civilingeniør Henrik Nyrup fra trafik og veje i teknisk forvaltning nået frem til den konklusion, at kommunen ikke vil gøre noget i sagen. Det vil kommunen ikke, da der er tale om et privatretligt spørgsmål, da stien går ind over en privat mands grund. - Som sagen er nu, er det et spørgsmål om nogen kan gøre gældende, at de har vundet hævd på, at de har lov til at færdes på grunden, siger Henrik Nyrup. Det handler med andre ord om, hvor mange år stien til vandet har eksisteret. - Det er aldershævd, det kommer an på hvor mange år man har færdes på den pågældende sti. Folketingsmedlem Anita Knakkergaard (DF), der selv har sommerhus i området, og som har været inde i sagen efter henvendelser fra utilfredse sommerhusejere, siger. - Det ender garanteret med en retssag, nu går man i hvert fald til en advokat med sagen. 3. juni var der generalforsamlingen i grundejerforeningen Lyngø, og her var stemningen ifølge Anita Knakkergaard klar. - Vi vedtog at nedsætte et udvalg og vi vedtog at arbejde videre med sagen i tilfælde af, at kommunen stod af. Formand inhabil Formanden for grundejerforeningen Lyngø, Erik Drejer, har trukket sig fra sagen, fordi han mener, at han er inhabil, i stedet er to andre fra bestyrelsen sat til at gå videre med sagen. En af de sommerhusejere, der er utilfredse med hegnet, er Arne V. Christensen, han har meldt sagen til politiet. - Politiet vil ikke have med sagen at gøre, da de ikke har beføjelser til det siger, siger Arne Christensen. Han mener, at det er vigtigt, at stien bliver genåbnet, da det er adgangen til vandet og naturen, som han udtrykker det. - Vi har været her i 19 år, og vi har altid kunnet komme derned, siger Arne V. Christensen, der mener, at vejen har eksisteret endnu længere. Indehaveren af Lagunen Strand Camping, Poul Borup, ønsker ikke at kommentere sagen.