Sagan tager sin fjerde etapesejr i Schweiz

Cykelrytteren Peter Sagan vandt 6. etape i Schweiz Rundt, hvor danske Troels Vinther længe var i udbrud.

Sagan tager sin fjerde etapesejr i Schweiz

Den slovakiske cykelrytter Peter Sagan fra Liquigas er fuldstændig suveræn i Schweiz Rundt.

Torsdag vandt han sin fjerde etapesejr ud af seks mulige, da de 198,5 kilometer mellem Wittnau og Bischofszell blev kørt.

Længe var der ellers forhåbninger om dansk succes på etapen, efter at Team Saxo Banks 25-årige dansker Troels Vinther slap af sted i et udbrud 164 kilometer fra mål.

Da firemandsgruppen var ved at blive hentet fem kilometer før mål, forsøgte Vinther sammen med italienske Matteo Montaguti at accelerere yderligere - men det lykkedes kun kort at holde feltet bag sig - og med tre kilometer tilbage måtte de to lykkeriddere give op.

Set med danske briller var der dog endnu en mulighed for succes, da Rabobank forsøgte at køre Matti Breschel i stilling i den afsluttende massespurt, men han blev fanget på den smalle opløbsstrækning og måtte nøjes med 12.-pladsen.

Noget tydede på, at også Sagan blev fanget bag de forreste, men han dukkede alligevel op og tog sejren i en spurt foran Ben Swift og viste sig endnu engang som feltets hurtigste.

I det samlede klassement fører Rui Costa fortsat foran Fränk Schleck, mens Jakob Fuglsang er bedst placerede dansker på en 12. plads.

Fredag køres der enkeltstart og med kun 33 sekunder op til Costa, kan en flot enkeltstart muligvis bringe Fuglsang i førertrøjen.

Løbet slutter med 9. etape søndag.

/ritzau/