Sagsbehandlere skal skrive bedre breve

Sagsbehandlerne og ledelsesgruppe hos Jobcenter Hjørring på kursus for at lære at formulere sig klart og venligt til borgere, som de er i kontakt med

Det er ikke blot ved skranken, at jobcentrets medarbejdere skal give klare og venlige beskeder. Alle sagsbehandlere og ledelsesgruppen har været på kursus for at lære at skrive klare og venlige breve. Arkivfoto: Bente Poder

Det er ikke blot ved skranken, at jobcentrets medarbejdere skal give klare og venlige beskeder. Alle sagsbehandlere og ledelsesgruppen har været på kursus for at lære at skrive klare og venlige breve. Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:Jeg har flere gange forsøgt at ringe til dig for at følge op på din sygedagpengesag. Det er ikke lykkedes at komme i kontakt med dig. Du skal derfor kontakte mig hurtigst muligt.

Sådan kan indledningen lyde i et brev fra en sagsbehandler hos Jobcenter Hjørring, hvor medarbejdere har været på et tre dages kursus for at lære, hvordan de kan skrive bedre breve til de borgere, som er i kontakt med centret.

Før var formuleringerne i brevene fyldt med henvisninger til lovparagraffer, så en del at borgerne ikke fattede brik af, hvad der stod og hvordan de skulle reagere.

I eksemplet med det nye brev er henvisninger til love og regler skrevet til sidst.

Nogle borgere opfatter tonen i jobcentrets breve som truende, og derfor skal brevene også være mere venlige selv om der kan være tale om alvorlige konsekvenser ved ikke at kontakte centret.

Det er jobcentret selv, som tog initiativet til at sende sagsbehandlerne på efteruddannelse i at kommunikere bedre med borgerne.

Lederne i jobcentret har også været på kursus, så de kan medvirke til, at det at skrive let forståelige breve bliver en del af hverdagen.

- Der har været den slags kurser i andre kommuner, hvor man har set, at dem, der skriver breve, efterhånden falder tilbage til de samme riller at formulere sig på. Det er vigtigt at forløbet her følges op, og det sker til foråret. Jeg synes det er et kanon godt initiativ, som sagtens kan brede sig til andre dele af forvaltningen, for eksempel til børne- og ungeafdelingen. Nu har vi oplægget, og jeg ser gerne det bliver udbredt til hele Hjørring Kommune, siger udvalgsformand Ivan Leth (S) efter et møde i arbejdsmarkedsudvalget.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.