Salg af Carnitech kan være på vej

Medarbejderne er blevet fritstillet for at begrænse boets udgifter

Dansk Metal har fået travlt op til sommerferien på grund af fyringerne af medarbejderne på Carnitech.Arkivfoto: Lars Pauli

Dansk Metal har fået travlt op til sommerferien på grund af fyringerne af medarbejderne på Carnitech.Arkivfoto: Lars Pauli

STØVRING:Samtlige 165 medarbejdere på Carnitech i Støvring er blevet fritstillet, men det betyder bestemt ikke, at et salg af Støvring-virksomheden er opgivet.

Tværtimod forlyder det fra flere sider, at et salg kan være på vej i løbet af få dage.

Virksomheden, der fremstiller procesudstyr til fødevareerhvervet, blev taget under konkursbehandling fredag 21. juni og kuratoren, advokat Rasmus Haugaard, Aalborg, har stadig frist til fredag med hensyn til at få virksomheden solgt.

Han har tidligere meldt ud, at der var gode muligheder for et salg og adskillige interesserede, og der arbejdes stadig hårdt på sagen, hedder det.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til rygterne fra den travlt optagede kurator.

Medarbejderne, der hidtil har været suspenderet, har imidlertid nu fået brev om, at de er fritstillet.

Knap 40 af dem er organiseret hos Dansk Metal i Aalborg og her fortæller formand Jan Gregersen, at fyringerne er sket for at begrænse boets omkostninger over for Lønmodtagernes Garantifond:

- Brevene gik ud, så medarbejderne var fritstillet inden 1. juli, ellers skulle funktionærerne have haft en ekstra måneds løn.

Hos Dansk Metal har man nu travlt med at finde nyt arbejde til de fritstillede Carnitech-folk. Det drejer sig blandt andre om fem lærlinge, som nu mangler en læreplads.

- Men det skal vi nu nok få klaret - hvis det altså bliver nødvendigt. Det kan jo være, at de kan komme tilbage til Carnitech efter et salg, nævner Jan Gregersen, som også tror på gode muligheder for de øvrige fritstillede af hans medlemmer:

- Vi oplever helt klart, at der er jobmuligheder rundt omkring.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden