Salg af elektronik og computerspil svigter Sony

De to største hjørnesten i Sony-koncernens forretning har hver deres kvaler. Alligevel stiger lønsomheden.

Sony har trods faldende salg tjent mere på det tilbageværende salg. (Arkivfoto)

Sony har trods faldende salg tjent mere på det tilbageværende salg. (Arkivfoto)

TOKYO:Den japanske elektronik- og underholdningsgigant Sony, der laver alt fra konsollen Playstation over musik til mobiltelefoner, har åbnet sit nye regnskabsår med en skrumpende omsætning. Til gengæld er der et voksende overskud på den tilbageværende drift.

Det viser regnskabet for de første tre måneder i Sonys skæve regnskabsår. Det løber fra april.

Tabet af omsætning stammer særligt fra den ene af Sonys to største afdelinger - nemlig den der står for elektronik.

Afdelingen sælger færre fjernsyn, mobiltelefoner og digitale kameraer. Det har ført til et fald i omsætning på fem milliarder kroner med et tab i driftsoverskud på 460 millioner kroner til følge.

Særligt det faldende salg af fjernsyn og mobiltelefoner bekymrer Sony, der skruer ned for forventninger til resultatet for hele året i den afdeling.

Samtidig vokser en række af Sonys mindre afdelinger såsom Sony Music. Det giver for hele koncernen et tab i omsætningen på 1,7 milliarder kroner, men en vækst i driftsoverskuddet på 2,2 milliarder kroner.

I Sony Music er det særligt en vækst i indtægter fra streaming af musik, der løfter forretningen.

I den anden af Sonys to største afdelinger, der blandt andet laver computerspil, skruer Sony ned for forventningerne til årsresultat med seks milliarder kroner.

I sine kommentarer skriver Sony, at det skyldes en tendens med fald i software - altså programmer til computere. Indtil videre har salget af selve Playstation-spillemaskinerne og tilbehør ikke skuffet. Men det forventer Sony, at det kommer til.

Ud over Sonys mere kendte områder som underholdning og elektronik har den japanske gigant også en afdeling, der driver bank og forsikring.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.