Salgssucces truer med at påvirke Legos julesalg

Massiv vækst i første halvår betyder, at Lego har svært ved at matche efterspørgslen på legetøj.

Lego-koncernen overgik sine forventninger, da selskabet onsdag præsenterede en omsætning på over 14 milliarder i årets seks første måneder.

Det svarer til en vækst på 18 procent, og dermed er efterspørgslen efter legoklodser større end nogensinde før.

Det betyder til gengæld, at nogle forældre risikerer at gå tomhændede hjem, hvis de venter med at shoppe de mest eftertragtede byggesæt indtil få dage før jul.

- Vi er ikke glade for at måtte skuffe kunder, men 18 procent vækst i første halvår er utroligt.

- Det er en fremragende præstation, og det lægger selvfølgelig et stort pres på vores produktion og leverancer, siger finansdirektør John Goodwin.

Han mener, at det endnu er for tidligt at skønne på omfanget af julesalget, men forsikrer, at Lego har sat fuld tryk på produktionen.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at leve op til efterspørgslen. Vi har investeret rekordmange penge i produktionen både i 2013 og sidste år, og vi fortsætter i år. Så vi gør, hvad vi kan, for at følge med og stille kunderne tilfredse, siger han.

Morgenavisen Jyllands-Posten kunne for nogle uger siden fortælle, hvordan mindre danske forhandlere har fået besked på, at der er lukket for nye bestillinger resten af året, og de frygter derfor tomme hylder til julesalget.

Gentagne, årlige tocifrede vækstrater har i øvrigt betydet, at Lego allerede for tre år siden besluttede sig for at bygge en ny fabrik i Kina nær Shanghai.

- Der er udvidelser på vej i alle vores fabrikker, og med den kommende fabrik i Kina vil vi have produktionsfaciliteter i hver eneste region.

- Vi fortsætter med at lære, hvordan vi bliver mere fleksible og bedre kan matche efterspørgslen, siger John Goodwin.

Lego Star Wars forventes at blive en af topsællerterne til jul i forbindelse med, at en ny Star Wars-film får premiere til december.

- Men Ninjago gør det også godt og har en stor andel i vores vækst. Den nye Lego Elves-serie har også solgt rigtig meget, og så har vi et nyt produkt på vej, som hedder Lego Dimensions.

- Det går ud på, at man køber små Lego-modeller, som man kan bygge og senere tage med sig i et digitalt legeunivers, siger John Goodwin.

Lego Dimensions lanceres i slutningen af denne måned i USA og kommer til Europa i oktober. Produktet er udviklet i samarbejde med Warner Brothers.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst