Salmonella i salami fra Løgstør-slagter

LØGSTØR:Fødevareregion Nordjylland konstaterede fredag den sygdomsfremkaldende salmonellabakterie i en hvidløgssalami fra forretningen Mesterslagteren i Østerbrogade i Løgstør. Kunder, der i oktober måned har købt spegepølser eller salami i forretningen, opfordres derfor til at levere varen tilbage til butikken eller smide den ud. Afdelingschef Lars Poulsen fra Danske Slagtermestres Landsforening forklarer, at to kunder mandag klagede til Fødevareregion Nordjylland efter at have spist en leverpostej fra slagteren. Kunderne havde følt sig sløje med opkast, diarré og feber, men prøver af leverpostejen viste ikke tegn på salmonella. De to kunder er ifølge Lars Poulsen smittet med en multiresistent og aggressiv salmonellatype. - De to mener ikke at have spist salami, men ifølge prøverne var leverpostejen ikke inficeret med salmonella, siger en mystificeret Lars Poulsen. Da personale fra fødevareregionen derefter tog en stor mængde prøver fra råvarer, produkter, udstyr og lokaler hos Mesterslagteren i Løgstør, fandt man til gengæld salmonella i en hvidløgssalami. - De foreløbige analyser viser, at denne salmonella er af den almindelige type, der ikke er multiresistent. Men den må ikke forekomme i spiseklare produkter, siger Lars Poulsen. Salami og spegepølser fra Mesterslagteren sælges kun i den ene forretning i Løgstør, men Lars Poulsen peger på, at det er et sommerhusområde, og at folk på efterårsferie i området kan have købt produkter i butikken. /ritzau/