Salmonella-kød solgt i supermarkeder

Fødevarestyrelsen advarer mod salmonellakød, der er solgt i en lang række store danske supermarkeder.

Fødevarestyrelsen advarer mod salmonellakød, der er solgt i en lang række store danske supermarkeder. Arkivfoto

Fødevarestyrelsen advarer mod salmonellakød, der er solgt i en lang række store danske supermarkeder. Arkivfoto

Det salmonellainficerede kød er solgt i Kvickly, Super Brugsen, Daglig Brugsen og Fakta i hele landet. Fødevarestyrelsen advarer mod kødet, der kan være farligt, hvis det ikke gennemsteges. Men der er også stor fare for at at salmonellabakterierne overføres til andre fødevarer i køkkenet. Hvis man er blevet smittet med salmonella, kan nogle af symptomerne være feber, opkast, kvalme og diarré. Overskredet holdbarhed Salmonellabakterien er fundet i et parti hakket kalv og svin 8-12 procent i 500 grams-pakninger, der er produceret 24. januar. Holdbarhedsdatoen er overskredet på kødet, men hvis nogen ligger inde med det i fryseren, råder fødevarestyrelsen til at smide kødet ud eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt. Virksomheden Hilton Foods Danmark har tilbagekaldt kødet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.