Salt & Peber i Nordjylland

To madglade, fynske forretningsfolk arbejder på at gøre deres cateringvirksomhed "Salt & Peber - Mad ind i huset" landsdækkende.

Ludwig Brechmann (t.v.) og Palle Enøe vil være landsdækkende.

Ludwig Brechmann (t.v.) og Palle Enøe vil være landsdækkende.

Efter Odense, Trekantsområdet og Århus leder de nu efter en partner med etableret storkøkken eller kantine i Aalborg. Restauratøren Palle Enøe og forretningsmanden Ludwig Brechmann grundlagde deres cateringvirksomhed for fem år siden. Idegrundlaget er at udnytte den ledige kapacitet i f.eks. virksomhedkantiner eller kommunale madordninger i aftentimerne og op til weekenderne. De sort-hvide biler leverer i de tidlige aftentimer færdiglavet festmad i folks hjem. Sidste år blev leveret 120.000 kuverter alene virksomhedens køkken i Odense. De lokale partnere betaler til gengæld en mindre andel af deres omsætning for at være med. - Vi skal have fundet den rigtige mand eller kvinde i Aalborg, sandsynligvis med råderet i et allerede etableret køkken. Det kunne f.eks. være en kantineforpagter. Så kommer vi med et finpudset og gennemprøvet koncept, inklusiv knowhow, menukort og underleverandøraftaler etc. Samt selvfølgelig de nødvendige start- og markedsføringsmidler, fortæller Ludwig Brechmann. - Vi har vurderet vores foreløbige succes i forhold til etableringsomkostningerne og satser nu på at igangsætte et sådan køkken i hver landsdel, forklarer Ludwig Brechmann, der selv har i mange år været involveret i Munkebo Kro på Østfyn efter han at solgte sin halvpart i sin tyske families metalvirksomhed Spå Fyn.