Saltebakken-projekt røg i syltekrukken

Kommunen har trukket i håndbremsen og stopper det ambitiøse boligprojekt på Saltebakken

Hans Christensen
Saltebakken set fra mågernes perspektiv. Det er her Frederikshavn Boligforening og en privat investor vil fjerne den gamle Martin-bygning og bygge 180 nye lejligheder, men kommunen har ikke afsat penge til kommunens indskudskapital. Derfor har det lange udsigter.
Frederikshavn 23. oktober 2016 14:35
FREDERIKSHAVN: Ombygningen af Ørnevejens Skole til boliger er nu i foroffentlighedsfase, og dermed er der fremdrift i planerne om at forvandle den godt 100 år gamle byskole til nye, spændende boliger.

Til gengæld ser det sort ud for et andet af Frederikshavn Boligforenings store projekter: Saltebakken.

Her har boligforeningen planer om, sammen med en privat investor, at forvandle den gamle Martin-fabrik til nye, attraktive lejligheder med udsigt over Kattegat.

Men Frederikshavn Kommune siger nu nej til projektet, der skulle være med til at tiltrække ny arbejdskraft og nye skatteydere.

- Når det er almene boliger, skal kommunen indskyde 10 procent i grundkapital. Det løber op i omkring 16-18 millioner, og de penge har vi simpelthen ikke på budgettet for 2017, uanset hvor godt vi kunne tænke os det, siger kommunaldirektør Mikael Jentsch.

Skuffelse i boligforeningen

Dermed har det lange udsigter med forvandlingen af den tomme, grimme fabriksbygning ved rensningsanlægget til ny, moderne og attraktiv bydel ved indkørslen til Frederikshavn fra syd - og det ærgrer de sig over i Frederikshavn Boligforening, der frygter, at projektet er skudt ned for altid.

- Det er vi meget kede af. Vi har brugt masser af tid på det de seneste tre år, og vi har haft masser af gode oplevelser. Både med nye boligsøgende, der vil skrives op til en lejlighed, og med naboerne og Søsportshavnen, som ser frem til, at der bliver ryddet op derude.

- Flere af naboerne har også luftet idéen om at flytte over i lejlighederne, når de sælger deres hus, siger Kim Madsen, forretningsfører i Frederikshavn Boligforening.

Frederikshavn Boligforening har kun fem-ti ledige boliger i Frederikshavn, og havde set frem til, at Saltebakken kunne få samme effekt som det nye byggeri på Sæby Strand.

Folk udefra på venteliste

- Her er der lang venteliste, og 50 af de personer, der står på ventelisten, er folk fra andre kommuner, der gerne vil flytte til Frederikshavn.

- Vi har ikke de boligerne, der skal til, hvis havnen trækker nye folk til, og hvis aalborgenserne bliver trætte af at betale høje huslejer, så det er mildest talt ærgerligt, at kommunen ikke vil være med til at skubbe gang i Saltebakken, som i mine øjne er det vigtigste udviklingsprojekt i kommunen, siger Kim Madsen.

Behov for billige boliger

Økonomiudvalget vil på sit møde i november drøfte boligsituationen i kommunen.

- Vi skal se på behovet og på fordelingen mellem private og almene boliger. Lige nu er der som følge af kontanthjælpsloftet et ønske om flere billige boliger til rådighed, og en del af de fem mio. kr., vi har til disposition til indskud, skal gå til kommunens andel i de helhedsplaner med renoveringer af almene boliger, som er i gang, siger Mikael Jentsch.

Frederikshavn Boligforening ér opmærksom på, at der fortsat også skal være et vist antal billige boliger. I Bakkegården for eksempel bibeholder man en del billige lejligheder, som ikke får den samme store renovering som de øvrige.

På Saltebakken var det tanken, at der i alt skulle være omkring 180 boliger, hvoraf de 80-90 skulle være almene boliger. De øvrige skulle bygges af en privat investor, men nu er projektet udskudt og måske skudt helt ned.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...