Saltum fejrede de 100 år

Borgerforening blev begavet med flagalle og satte fokus på både nutid og fortid

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mogens Fransen repræsenterede Fonden Spar Hvetbo.

Med en spritny flagalle vajende gennem byen kunne Saltum Borgerforening fredag fejre sin 100 års fødselsdag.

Flagalleen var en fødselsdagsgave fra Spar Hvetbo Fonden, som var repræsenteret ved Christian Hem og Mogens Fransen samt fra foreningen Vind i Østrup og borgerforeningen selv.

- Bestyrelsen i Hvetbo Fonden er glade for, at vi kan begynde at dele donationer ud og dermed gavne og gøre glæde, sagde Mogens Fransen på vegne af fonden.

- Vi ser på geografien, så vi når ud i hele den gamle Pandrup Kommune, og vi er glade for at kunne hjælpe til en flagalle i Saltum, hvor man er glade for at bruge Dannebrog. Det er et tegn på en aktiv by med meget engagement, sagde han.

Foreningen Vind i Østrup administrerer over afkastet fra to af de vindmøller, som er placeret mellem Pandrup og Saltum, og der er tale om et afkast på 350.000 kroner om året de kommende 20 år, som alle inden for en radius af 4,5 kilometer fra møllerne kan søge af.

Trods de 100 år havde foreningen også sat fokus på nutiden og havde inviteret professor Jørgen Primdahl fra Københavns Universitet til at komme et oplæg om, hvordan Saltum by og land kan blive bedre til at få det bedste ud af hinanden.

Derfor havde professoren brugt torsdagen på at besøge landmænd og andre beboere i landområderne samt tale med indbyggerne i Saltum by for at finde ud af, hvordan de kan få mere fornøjelse af hinanden, og det gav han et bud på i Egnssamlings lokaler.

Der blev også skuet bagud i tiden og i sin gennemgang af borgerforeningens historie havde Jørgen Ravn læst op på de mange referater fra borgerforeningens historie.

Blandt andet kom han ind på, at der i 1963 kom forslag om at slette Nørre i byens navn, så byen fremover kaldes Saltum.

Mærkedagen sluttede af med fest og spisning samt anekdoter om Saltum fortalt af journalist og bysbarnet Vagn Olsen, der var i Saltum for ikke alene at fejre borgerforeningen, men også besøge sin far, tidligere skoleinspektør Lars Olsen, som i øvrigt har det privilegium, at han er ældre end borgerforeningen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.