Dronninglund

Samarbejde om kloak

Kommunen søger nu selv autorisation

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Bente Poder

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Et kloakeringsprojekt ved Flauenskjold Skole bliver nu genoptaget, og det udføres i et samarbejde mellem kommunen og en autoriseret kloakmester.

For halvanden uge siden standsede borgmester Mikael Klitgaard (V) kloakeringsarbejdet efter en henvendelse fra lokale entreprenører og Dansk Byggeri. Siden er sagen drøftet med Byggeriets Kvalitetskontrol, og der er indgået en aftale om arbejdets afslutning.

- Brønderslev Kommune graver de gamle kloakker op og lægger rør ned. En autoriseret kloakmester skal så koble kloakrørene sammen, fortæller vej- og parkchef Peder Gregersen.

Problemet er, at Brønderslev Kommune ikke har autorisation. Kommunen har godt nok en uddannet kloakmester, men der er krav om autorisation.

- Vi søger nu om en autorisation, så vi selv kan udføre arbejdet. Den er vi stillet i udsigt af Byggeriets Kvalitetskontrol, fortæller Peder Gregersen, der regner med, at den side af sagen er på plads omkring 1. september. Indtil da udføres arbejdet i et samarbejde mellem kommunens egen entreprenørafdeling og en autoriseret kloakmester.

Peder Gregersen regner med, at selve tilkoblingen af kloaksystemet beløber sig til 15-20 procent af de samlede udgifter.

I 2013 fik kommunen en ”næse”, for at etablere kloakker til en borger i Flauenskjold, der ikke selv havde sørget for det. Det betegnede kommunen som en afværge-foranstaltning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden