Samarbejdets kunst

Kunst-studerende satte gang i gigantisk kædereaktion.

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Flasker der skal snurre rundt, bøtter der skal vælte og snore, som skal brændes over. Kædereaktionen indeholdt så mange forskellige dele, at de studerende var nødt til at gennemgå alt, inden den blev sat i gang.

Kugler der triller, flasker der vælter og snore, som brændes over og får ting til at falde ned fra loftet. Der var mere end nok at se på, da 20 studerende fra Aalborg Universitets Art & Technology-uddannelse mandag satte gang i en gigantisk kædereaktion på Utzon Centret. - Det har været fantastisk at se den energi og det samarbejde, de har lagt i projektet, fortalte kunstner og gæsteprofessor Jeppe Hein. Ved 14 tiden gav han grønt lys for det snoreklip, som startede kædereaktionen. Og selvom det var lidt svært at følge med i det hele, belønnede publikum både resultatet med klapsalver og grin. Men de studerende har også arbejdet hårdt for at blive færdige til tiden. - De har testet det meste mange gange. Men jeg håber alligevel, at folk vil bære over, hvis der er enkelte dele, som ikke virker helt optimalt, forklarede Jeppe Hein. Han var efterfølgende meget glad for kunstværket, som er inspireret af en tilsvarende tysk installation fra begyndelsen af 70'erne. - Det er jo en uddannelse, som kombinerer kunst og teknik. Og derfor syntes jeg også, det var oplagt at kaste sig over et projekt, hvor vi kunne bruge begge dele, forklarede han. - Det har bare været så fedt at arbejde med. Normalt sidder vi jo ofte og laver lange rapporter. Men her har vi virkelig haft mulighed for at bruge vores kreativitet, supplerede Sara Marie Sandfær.