Samler hundepatruljer i Aalborg

Nordjyllands Politi går fra 28 til 24 hunde og førere

Politihundene bruges stadig mere i eftersøgninger og undersøgelser af gerningssteder.Arkivfoto

Politihundene bruges stadig mere i eftersøgninger og undersøgelser af gerningssteder.Arkivfoto

NORDJYLLAND:Fra 1. februar trækker Nordjyllands Politi sine 10 hundeførere og hunde fra stationerne i Himmerland samt Hjørring til politigården i Aalborg.

Det sker som en følge af den landsdækkende besparelse på antallet af politihunde, og den nye organisering af de nordjyske hundeførere skal styrke fagligheden og mindske sårbarheden.
- Det vil give et stærkere fagligt miljø, mere sidemandsoplæring, mindre sårbarhed, større fleksibilitet og styrket ledelsesmæssig fokus, siger chefpolitiinspektør Claus Hilborg, der onsdag meddelte beslutningen til sine medarbejdere.

Samme antal patruljer

Han understreger, at borgerne ikke kommer til at mærke ændringen.

- Vi opretholder det samme antal patruljer, og derfor vil vi have patruljer, hvor hundeføreren suppleres med en betjent uden hund, forklarer Claus Hilborg.
Det vil heller ikke betyde en centralisering og dermed mindre politi i Hobro, Hjørring og Frederikshavn.
- Vi sikrer, at de lokale patruljer får den nødvendige opbakning, så borgerne kan følge sig trygge, siger Claus Hilborg.

Bruges mere til sporing

Politiet får færre hundeførere, fordi der på landsplan skal ske en reduktion på 15 procent i led med de planlagte besparelser på politiet.

For Nordjylland betyder det en nedgang fra 28 hunde - hvor de fire i dag er stationeret i Himmerland og seks i Hjørring - til 24 hunde.
Men Claus Hilborg pointerer, at Nordjyllands Politi i stadig mindre omfang bruger patruljehundene som deciderede magtmidler.
I stedet bruges de mere og mere til sporsøgning, undersøgelse af gerningssteder og lignende opgaver.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.