Samme sang fra Thorning: Valget kommer når det kommer

Heller ikke denne tirsdag udskrev statsminister Helle Thorning-Schmidt folketingsvalg.

Samme sang fra Thorning: Valget kommer når det kommer Foto: POLFOTO/Miriam Dalsgaard

Samme sang fra Thorning: Valget kommer når det kommer Foto: POLFOTO/Miriam Dalsgaard

Hun gjorde det ikke for en uge siden, og heller ikke denne tirsdag udskrev statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) folketingsvalg.

Mange iagttagere har ellers vurderet, at statsministeren ville gøre det enten sidste tirsdag eller denne tirsdag.

Men det er altså ikke sket.

I stedet for endte det i gentagelser fra både statsministeren og hendes politiske modstandere.

- Folketingsvalget kommer, når det kommer. Vi har stadig en del ting, vi gerne vil have gjort færdige, og det kan vi forhåbentlig gøre i den kommende tid, siger Helle Thorning-Schmidt.

Regeringen mangler blandt andet at fremvise sin børnepakke, som efterhånden har været længe undervejs.

Under tirsdagens spørgetime med statsministeren i folketingssalen diskuterede Helle Thorning-Schmidt og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen nulvækst, som Venstre ønsker, hvis partiet får magten efter det kommende valg.

- Jeg synes, det var en rigtig god diskussion, vi havde. Det, der selvfølgelig mangler fra Venstre, er svar. Systematisk nægter Venstre at svare på, hvem der skal betale regningen for deres nulvækst.

- Venstre prøver at bilde danskerne ind, at der ikke er nogen regning, men selvfølgelig er der det. Skal man bruge alle pengene på skattelettelser, skal man spare andre steder i den offentlige sektor, siger Helle Thorning-Schmidt.

I de seneste uger har Socialdemokraterne sendt en række kampagner ud på gaden.

En af de mest omtalte er en plakat med et "mindre flatterende" billede af Lars Løkke Rasmussen, som Venstre-formanden selv har kaldt plakaten. Her angriber Socialdemokraterne igen Venstres ønske om nulvækst.

- Jeg godkender alle kampagner hos Socialdemokraterne, siger statsministeren, der ikke vil svare på, hvorfor der for eksempel i kampagnen skal henvises til Lars Løkke Rasmussens mange bilagssager:

- Det er en kampagne, som alle vores andre kampagner, der handler om, at vi gerne vil have svar på, hvad det er, Venstres nulvækst kommer til at betyde for den offentlige sektor? Vi savner svar.

Valget skal afholdes senest 14. september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.