Sammen finder de julemelodien

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hans Ole Munkgaard har været medkomponist på de seneste to julespil i Hobro

- Hvis Hans og jeg sidder bag hver sit klaver og komponerer sammen, når vi tit frem til de samme ideer.

- Musikalsk supplerer vi hinanden rigtig godt, besidder den samme glæde ved musikken og bliver som regel hurtige enige, hvordan det skal lyde.

For femte år i træk sætter 27-årige Kasper Fonnesbæk Andersen Jul Over Himmerland i musik - og op til de seneste to års forestillinger i nært samarbejde med ligeledes 27-årige Hans Ole Munkgaard.

Under en workshop på Aarhus Universitet fandt de to ud af, at de er gode til skrive musik sammen.

Ikke bare tænker de to jævnaldrende komponister ens. De bor også på samme kollegie i Smilets By og har begge studeret musikvidenskab på Aarhus Universitet.

Dog med den nuance, at mens Kasper har færdiggjort sin kandidatuddannelse, valgte Hans Ole efter fire år at springe fra for at hellige sig musikken og gerne leve af det.

Den omfatter - foruden fem iørefaldende sange til julespillet i Hobro - også deres fælles passion i skikkelse af et 18 mands coverorkester - Luftens Helte - med speciale i Disneymusik.

Sange og temaer, der selvsagt er ombearbejdet af d’herrer Andersen & Munkgaard, som også arbejder med at skabe musik, der kan bruges i sammenhæng med film.

- Vi er vant til at arbejde med iørefaldende musik, som vi faktisk er ret vilde med, siger Hans Ole Munkgaard.

- Og at Fyrkatspillet konsekvent har valgt at bruge nye originale sange og manuskripter hvert år er jo i sig selv ret enestående.

Sangene skal være iørefaldende. Lette at lære udenad.

- Og vi er fantastisk glade for, at de bruger os på den måde vel vidende, at en stor gruppe af aktører indøver sangene udenad, i visse tilfælde danser til sangene, for siden at opføre dem for et ganske stort publikum, fremhæver han.

Indstudering af sangene sammen med skuespillerne skiftes de til, ligesom de på skift spiller til selve forestillingerne.

Så er man også mindre sårbare i tilfælde af sygdom.

Trofaste tilskuere til juleforestillingerne i Hobro vil formentlig huske Risengrødssangen, som genbruges fra i fjor.

Dog i ombearbejdet udgave.

- Nisserne har jo et næsten religiøst forhold til at spise risengrød - som mennesker har det med Vorherre, griner hans Ole Munkgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.