Motionsidræt

Sammen om en løbetur

Den 33. udgave af Nystrupløbet blev et tilløbsstykke med 750 deltagere i alle aldre.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tommy Kragh har valgt at deltage i 10-kilometer-ruten, mens Vinni Kragh og parrets børn Nanna (8), Jonas og Mathias (3) tager ruten på fem kilometer.

Fitnessklædte mænd og kvinder hopper og strækker ben sammen med børn i alle aldre, stavgængere og småbørnsmødre med klapvogne på et grønt areal ved Nordvestjysk Golfklub inden starten på det traditionsrige Nystrupløb. Vinni Kragh fra Tilsted har planer om at snuppe fem kilometerruten med sine tre børn, Nanna (8), Jonas (5) og Mathias (3). - Jeg kan ikke gå - benzinen er gået ud, siger Mathias fra sin plads i klapvognen. Vinni var i sin barndom med i Nystrupløbet hvert eneste år. Efter en pause på ti år, har hun nu taget familien med. - Det er en god start, inden vi skal i gang med skolen igen, mener hun. Klokken 10.07 løber de første deltagere af sted på fem og ti kilometer, og tre minutter senere går starten til 2,5 kilometer. Knap ti minutter senere kommer den første løber i mål efter den korte distance. Det er 13-årige Aaron Hadaschik fra Hannover. - Es war schön, siger den unge tysker, der også løber i hjemlandet, men lige nu er på ferie i Vangså. Første pige på den distance er 11-årige Maja Steensgaard fra Thisted i tiden 10.05. Per Vesterby, der løber for holdet fra Thy Hallen kommer i mål efter fem kilometer i tiden 17.28, og knap seks minutter senere ankommer den første kvinde på den distance, Lone Søe Bach. Folk puster ud, strækker ud og drikker ud, mens de henter en t-shirt eller et diplom og hilser på venner og familie. Familierne Overgård, Pedersen og Sørensen har fulgtes ad til Nystrupløbet siden 1976, hvor de var naboer i Thisted. I år deltager 22 fra tre generationer. De kommer fra Aalborg, Århus og Åbybro. - Det var noget, vi alle kunne være med til - store og små. Fra begyndelsen har vi haft barnevogn med, fortæller Karen Overgård, der i år har følge af sin søn, Ernst, samt svigerdatter Heidi og barnebarnet Mathilde. Familierne skiftes til at tage madkurv med, så efter løbet er der frokost i det grønne. - De kalorier, vi har svedt ud, indtager vi bagefter, griner Karen. Løbsarrangør og seniorprivatrådgiver i Danske Bank, Maibrit Kyed, kunne med glæde konstatere, at Nystrupløbet i år tiltrak 750 deltagere, hvilket er rekordmange i nyere tid. Sidste år var 450 med i Nystrup Plantage.