Sammenhold skal sikre nordjysk lægestudium

Formanden for Aalborg Universitet, tidligere forskningsminister Frank Jensen, opfordrer Nordjyllands kommende folketingsmedlemmer til at kæmpe sammen for en lægeuddannelse på universitetet.

Der skal smedes nu, mens jernet er varmt, påpeger formanden for Aalborg Universitets bestyrelse, Frank Jensen. Foto: Scanpix.
Uddannelse 1. november 2007 23:49

- Det er meget vigtigt, at vi smeder nu. Ellers er der stor risiko for, at Aalborg Universitet først får chancen igen engang efter 2030. Derfor er det vigtigt, at de nordjyske folketingsmedlemmer på tværs af partiskel står sammen om denne sag, siger han. Frank Jensens appel skyldes, at Københavns Universitet netop har meldt ud, at det satser på at optage 100 medicinstuderende mere om året. - Det er altså nu, vi skal markere os. Ellers risikerer vi, at der bliver endnu større uligevægt i uddannelsen af læger og dermed muligheden for at sikre et fornuftigt rekrutteringsgrundlag i denne del af landet. Regionsformand og Folketingskandidat Orla Hav (S) har allerede meldt ud, at han i lyset af udmeldingen fra Københavns Universitet vil arbejde hårdt for, at der i stedet oprettes en lægeuddannelse på Aalborg Universitet. Også den konservative trafikminister Jacob Axel Nielsen bakker op om ideen. I øjeblikket fungerer Aalborg Sygehus som uddannelsessted for Aarhus Universitet. Senest er der indgået aftale om, at lægestuderende fra Århus kan gennemføre hele anden del af deres uddannelse i Aalborg. Både Aarhus Universitet og lægefaglige kredse har advaret imod at oprette en fuldgyldig lægeuddannelse på Aalborg Universitet, der i forvejen har uddannelse, der er målrettet medicinalindustrien. Århus truer Aarhus Universitet har ligefrem truet med at afbryde samarbejdet med Aalborg Sygehus, hvis der bliver etableret en lægeuddannelse på det nordjyske universitet. Men truslerne og advarslerne preller af på Frank Jensen. - Hvis beslutningen om en lægeuddannelse i Aalborg først er en realitet, er jeg da overbevist om, at både læger og universitetet i Århus gerne vil samarbejde. Det holder jo ikke i længden at lægge armene over kors. mogens.moeller@nordjyske.dk

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...