Sport

Sammenholdet er vigtigt

Sporten er i højsædet ved Thy Cup, men ifølge deltagerne er det også vigtigt, hvad der sker, når dagens sidste målskud er sendt af sted.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hjallerup pigerne hygger med veninderne, imens de spiser en leverpostejsmad. De har lige tabt deres første kamp, men der er håb endnu, og humøret er højt. Foto: Diana Holm

Dannebrog hænger side om side med det trefarvede tyske flag. Flagene blafrer fra loftet, mens lyden af håndboldspillernes gummisåler mod parketgulvet blander sig med støjen fra harpikset på bolden, der har svært ved at slippe gulvet efter en dribling. Dommerens fløjte pifter så højt, at den skærer i ørerne, imens lægterne jubler. Juleferien er normalt reserveret til at hygge inden døre, brokke sig over de kolde temperaturer og spise juleknas, indtil man går i sukkerchok. Men sådan er det ikke i håndboldkredse. Tirsdag var der kamp på stregerne i de 17 haller i Thy og på Mors, der lægger gulv og omklædningsrum til ungdomshåndboldstævnet Thy Cup. Deltagere, trænere og forældre har valgt at bruge deres juleferie på at dyrke deres sport og - for manges vedkommende - bruge ferien langt hjemmefra. - Vi holder Thy Cup i julen, for dér har folk ferie. Desuden er der tradition for håndboldstævner i julen, det er ikke kun her, fortæller medlem af turneringsudvalget Per Frandsen. - Jeg er her for at følge mine børn, men også fordi, jeg har en generel interesse for sporten, siger Ann Olesen fra Hjallerup, der har taget plads øverst på lægterne. I Thy Cup deltager der 1700 spillere og trænere, men derudover er der også forældre og andet godtfolk bænket rundt om banerne. - Efter at jeg har kørt en flok herned, ville jeg lige se et par kampe, inden jeg vender om, afslutter Ann Olesen. Vennerne er vigtigst Jacob Lindvad og Lukas Vingtoft er begge 13 år og fra Hjallerup. De er i Thy Hallen for at spille håndbold, men i frokostpausen har de forskanset sig i svømmehallen med et spil kort og noget mad. - Det er fint med håndbolden, men vi er her mest for vennerne, siger Lukas Vingtoft. De har begge dyrket sportsgrenen i nogle år, men hovedtrækplastret for at tage til Thy Cup var at få nogle fede dage med vennerne, inden hverdagen begynder igen. Frederikke Rasmussen og Ida Christensen, begge 12 år gamle, fra Jersie på Sjælland, er enige med drengene fra Hjallerup. - Vi er her for veninderne og sportens skyld. Begge dele er vigtige, siger Frederikke Rasmussen. Både Ida og Frederikke har spillet håndbold i fem til syv år, og var ikke sene til at tage med, da deres klub annoncerede sin deltagelse i Thy Cup. - Man vil jo ikke gå glip af noget sjovt, slår Ida Christensen fast.