Aalborg

Samråd undrer sig

Vestbyens samråd ville hellere have hundeskov end p-hus

AALBORG:Formanden for Aalborg Vest Samråd undrede sig, da han fredag i NORDJYSKE læste om kommunens tanker om et parkeringshus på Fjordmarken.

- Jeg har aldrig hørt om de planer, siger Søren Andersen, der både undrer sig over parkeringshusplanerne og over, at samrådet ikke er blevet hørt eller orienteret.

Han ser planerne som et udtryk for, at kommunen ”prioriterer biler før mennesker”, og siger:

- Jeg ved slet ikke, hvad et p-hus skal i den ende af byen, siger Søren Andersen og peger på, at de egentlige parkeringsproblemer i Vestbyen er tættere på Aalborg Midtby - og dér er i forvejen C. W. Obel P-Hus.

Høringspart med udtaleret

Samrådsformanden undrer sig over, at planerne ikke blev nævnt, da samrådet før sommer var i dialog med kommunen om parkeringspladserne mellem den tidligere spritfabrik og fjorden, og han vil nu tage initiativ til et bestyrelsesmøde så hurtigt som muligt. Han formoder dog også, at kommunen vil orientere samrådet og være interesseret i at høre, hvad det har at sige.

- Vi er jo hørinsgpart, og har udtaleret, minder han om.

Hellere hundeskov

Samrådet har parkeringsproblematikken på sin egen dagsorden, og formanden erkender, at der i visse gader er tryk på parkeringspladserne - men blandt idéer og løsninger er altså ikke et p-hus på Fjordmarken, heller ikke selv om den påtænkte placering er i et yderligt område af parken. Dér har samrådet nemlig peget på, at etableringen af en hundeskov kan løse et andet påtrængende problem.

Søren Andersen siger, at Fjordmarken om sommeren er populært område for mennesker, der gerne vil nyde solen og den frie luft, men at mange også beklager sig over, at dét ikke harmonerer særligt godt med, at mange andre borgerne bruger stedet til at lufte deres hunde - og efterlader deres efterladenskaber. Altså hundenes.

Borgere i Vestbyen er samtidig blevet inspireret af, at rådmand Hans Henrik Henriksen (S) har givet udtryk for, at kommunen vil opgive p-huset, hvis beboerne er imod, og sat gang i en indsamling af underskrifter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.