Samråd vil udskyde projekter til 2017

Samråd håber at penge øremærket byudvikling kan overføres - man når ikke i mål i 2016

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Formand for Romdrup/Klarup Samråd, Anne Kyhl Christiansen, håber, at området kan få tillaldelse til at få overført de ubrugte midler til 2017. Arkivfoto: Peter Broen

Romdrup-Klarup Samråd

fik til deres store overraskelse i august måned en million kroner af Aalborg byråd til byudvikling.

- Der har aldrig været penge, fortæller Anne Kyhl Christiansen, formand for Romdrup/Klarup Samråd, der blev positivt overasket, da pengene pludselig landede for fødderne af områdets borgere.

- Der har været puljemidler fra tid til anden og vi har søgt midler tidligere, men aldrig fået nogen, fortæller Anne Kyhl Christiansen, der pludselig fik travlt med at organisere frivillige.

Forudsætningen for at få pengene, var nemlig, at områdets borgere selv kastede kræfter ind i projekterne for at få dem til at lykkes.

Lige nu tyder meget på, at man ganske enkelt ikke kan nå at få brugt alle de penge, området har fået foræret.

Det handler dog ikke om, at det skorter på gode idéer og drømme for fremtiden i Klarup og omegn. Men tidsfristen for at få pengene brugt har været utrolig kort og det skaber udfordringer, fortæller formand for Romdrup/Klarup Samråd, Anne Kyhl Christiansen.

Efter planen skulle projekterne allerede være i søen inden udgangen af 2016 - og det har vist sig at være stort set umuligt at få alle pengene brændt af i tide.

- Derfor bliver vi nok nødt til at søge om at få overført nogle af pengene til 2017, siger Anne Kyhl Christiansen, der regner med, at mange af de projekter, der er sat i søen, vil bliver en realitet, ikke mindst fordi det er lykkedes at trække mange stærke lokale frivillige kræfter til, nu hvor byrådet har garanteret, at pengene til projekterne er der.

Blandt de projekter, der er i spil, er blandt andet etablering af nye stisystemer og sikre skoleveje for byens børn, et nyt gadekær ved Romdrupvej og Klarupvej, gøre turene langs stierne mere spændende ved at skabe aktiviteter på udvalgte områder og en naturlegeplads for de mindste

Etableringen af en naturlegeplads på Volden var allerede langt i processen, da en arbejdsgruppe har arbejdet på projektet gennem længere tid. Derfor er de nået ganske langt, fortæller Anne Kyhl Christiansen.

Blandt de projekter, man håber at nå til næste år, er blandt andet forskønnelse af bymidten i Klarup og etableringen af et mødested for byens borgere.

- Vi har ikke rigtig en bymidte i Klarup med et samlingspunkt. I bedste fald kan vi bruge købmandens parkeringsplads, fortæller Anne Kyhl Christiansen og påpeger, at det kræver en aftale med købmanden, der ofte siger ja, når borgerne har behov for at bruge parkeringspladsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.