Samsung tilbagekalder ny topmodel efter batterieksplosion

Den sydkoreanske elektronikgigant må tilbagekalde et massivt parti Galaxy Note-smartphones i en række lande.

A man walks past an advert for the Samsung Galaxy Note 7 in London Foto: Reuters/Luke Macgregor

A man walks past an advert for the Samsung Galaxy Note 7 in London Foto: Reuters/Luke Macgregor

Samsung Electronics Co Ltd tilbagekalder alle Galaxy Note 7-smartphones, der er udstyret med fejlbehæftede batterier, og elektronikgiganten har stoppet for salget af produktet i ti lande.

På et pressemøde fredag aften ville chefen for Samsungs smartphone-afdeling, Koh Dong-jin, ikke oplyse, hvor mange telefoner, der er tale om.

Han kunne dog fortælle, at der foreløbig er solgt 2,5 millioner enheder af den pågældende type.

Samsung-chefen er ikke overraskende ærgerlig over tilbagekaldelsen, som vil påvirke forbrugere i en række lande, herunder Sydkorea og USA.

Tilbagekaldelsen kommer to uger, efter at Samsung lancerede modellen. Ikke lang tid efter blev der registreret flere tilfælde, hvor telefonens batteri var brudt i brand eller eksploderet under opladning.

Samsung planlægger både at erstatte de fejlbehæftede telefoner, der er nået ud til forbrugerne og de telefoner, der står på butikshylderne på de ramte markeder.

- Jeg kan ikke oplyse, præcis hvor store omkostningerne bliver, men det smerter mit hjerte, at det vil blive så stort et antal, siger Koh Dong-jin på fredagens pressemøde.

Analytikere vurderer, at tilbagekaldelsen samlet set kan komme til at koste Samsung op mod fem milliarder dollar - godt 33 milliarder kroner.

Det er den største tilbagekaldelse i Samsungs historie, og selv om konkurrenten Apple også tidligere har tilbagekaldt produkter, så er den aktuelle sag et alvorligt slag mod Samsungs brand, vurderer markedsanalytikere.

/ritzau/Reuters.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst