Samuelsen bliver første mand på Marienborg mandag

Forhandlingerne om ny trekløverregering begynder mandag klokken 11.00 på Marienborg, oplyser Statsministeriet.

Samuelsen bliver første mand på Marienborg Foto: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Samuelsen bliver første mand på Marienborg Foto: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, bliver den første til at diskutere en ny trekløver-regering med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Det ligger fast, efter at Statsministeriet lørdag meddelte tidsplanen for den første dag af regeringsforhandlingerne.

Lars Løkke Rasmussen indleder samtalerne på Marienborg mandag klokken 11.00 med Anders Samuelsen. Her vil fokus formentlig især blive på topskatten.

I Venstre-regeringens regeringsgrundlag fra sidste år pressede Anders Samuelsen hårdt på for, at regeringen skulle have en "ambition" om at lette topskatten med fem procentpoint for alle topskatteydere.

Det vil han formentlig igen gøre, når han møder op mandag.

Efter mødet med Anders Samuelsen tager Lars Løkke Rasmussen imod De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, klokken 12.30 mandag, oplyser Statsministeriet.

Søren Pape Poulsen vil formentlig kunne støtte Anders Samuelsens ønske om at lette topskatten. Men andre emner presser sig på.

Venstre-regeringen og De Konservative har i de seneste måneder haft alvorlige opgør om landbrugspakken og udgifterne til forsvaret.

Især De Konservatives beslutning om at udtrykke mistillid til daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har skadet forholdet mellem de to partier. De skår skal klinkes.

Og så vil Søren Pape Poulsen formentlig presse på for lettelser til de danske boligejere, som også har været partiets mærkesag i de netop overståede forhandlinger om finansloven.

Her fik De Konservative en fastfrysning af grundskylden i 2017 med i aftalen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.