Samuelsen om Fox-indslag: Det gavner Danmark

Markante udmeldinger om Danmark på amerikansk tv bekymrer ikke udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Studievært Trish Regan, til højre, har sammenlignet Venezuela med Danmark i et indslag på amerikansk tv. Det er ikke blevet taget godt imod i Danmark. Foto: Chuck Burton/arkiv/Ritzau Scanpix

Studievært Trish Regan, til højre, har sammenlignet Venezuela med Danmark i et indslag på amerikansk tv. Det er ikke blevet taget godt imod i Danmark. Foto: Chuck Burton/arkiv/Ritzau Scanpix

Fox-studieværten Trish Regan er mildest talt ikke populær i Danmark.

En sammenligning af Danmark og Venezuela i bedste sendetid på amerikansk tv har fået de danske sind i kog på de sociale medier.

Men ifølge udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), kan det udskældte indslag i sidste ende gavne Danmark.

- Jeg tror faktisk, at det i bund og grund kommer til at give bagslag, fordi det var så langt ude. Det ender med, at vi får positiv opmærksomhed, siger han.

- Folk bliver opmærksomme på, at det her land, hvor man kombinerer et stærkt velfærdssamfund med en meget fri, grundlæggende økonomi, er en stærk vej fremad, siger udenrigsministeren.

I indslaget siger Trish Regan, at danskere hverken gider arbejde eller færdiggøre deres studier. Og de fleste, der får en universitetsuddannelse, vil hellere åbne cupcake-butikker.

- Danmark har ligesom Venezuela frataget folk deres muligheder, lyder det i indslaget.

På under et døgn blev det set af omkring en million Facebook-brugere.

Det har fået den danske ambassadør i USA til at reagere med en frygt for, at det vil skade danske virksomheder.

Også finansminister Kristian Jensen (V) har i stærke vendinger fordømt indslaget på USA's mest sete erhvervskanal. Han vil ikke finde sig i "at nogen pisser på Danmark", lød det.

Onsdag rettede studieværten dog sin udmelding.

- Jeg vil gerne præcisere min pointe fra min udtalelse i sidste uge om socialisme. For at udtrykke mig klart antydede jeg aldrig, at forholdene i Danmark på nogen måde var ligesom den nuværende tragedie i Venezuela, siger Trish Regan i en video lagt op på nyhedsstationens hjemmeside.

Udenrigsminister Anders Samuelsen er tilfreds med, at udmeldingen er blevet rettet, og han ser nu sagen som lukket.

- Det grundlæggende i at sammenligne Danmark med Venezuela er langt ude i hampen. Det giver ingen mening, og derfor kan jeg godt forstå, at hun begynder at svømme rygsvømning, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.