Samvær giver input

Kommunen har succes med samvær for ældre

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Når arbejdslivet forlades er der stadig fuld fart på livet for langt de fleste. Efterlønnere og pensionister i 60-80 års alderen og et stykke op i 70 års alderen er generelt meget aktive og udadvendte, men inde i 80 års alderen begynder det at blive svært. Der kan være stødt sygdomme til. Sanserne er ikke, hvad de har været. Livet kan være svært, og så trækker flere sig fra sociale fællesskaber. Ensomheden kommer snigende.

Det er Benthe Kilts erfaring. Hun er leder af aktivitetscenter Grønningen i Brønderslev.

Projekt Samvær

Med projekt Samvær modvirker Brønderslev Kommune, at ældre indbyggere havner i ensomhed.

Projekt Samvær er rettet mod alle ældre, der gerne vil have selskab og gode oplevelser i samvær med andre ældre. Det kan fx være at tage på køreture ud i det blå, spise sammen eller bare mødes til alm. snak.

En af de grupper der mødes hver fredag til hyggeligt samvær er Lise Larsen, Elsa Svendsen, Ellen Vandkrog og Ingrid Sørensen. Kvinderne er fra 73 til 95 år. Sammen med gruppen er Ann-Carina Fonseca, der arbejder som aktivitetsmedarbejder på Grønningen.

Fredagsklubben

Det er op til gruppen selv, hvad der skal ske. Gruppen har været på vandreture i Brønderslev og været på ture til Hjallerup, Sæby og Hjørring. Der bliver spillet banko og snakket. Sidstnævnte er det væsentligste. Gruppen mødes om selve samværet og nærværet er i centrum.

- Jeg har fået et helt andet liv. Jeg glæder mig hver gang, til at jeg skal afsted. Det giver opmuntring og jeg håber, at det bliver ved, siger Elsa Svendsen og smiler.

Det handler om at komme hjemmefra, få nye indtryk, være sammen, lave noget med hinanden og dele livet.

- Det er dejligt med samvær i stedet for at sidde ene derhjemme. Det er virkelig rart, forklarer Ellen Vandkrog om, hvorfor hun kommer om fredagen. Hendes pointe er:

- Vi får nogle nye input.

Nye input er givende. Det mærker Ingrid Sørensen.

- Jeg synes selv, at jeg bliver, som jeg var og får mere lyst til at komme ud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.