EMNER

Sand i spandevis gør livet surt for fiskene

Rebild Kommune tager lystfiskerne med på råd og ser også gerne, at de giver en hånd med, når der f.eks. skal lægges gydegrus ud.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Torsdals Bæk er et glimrende gydevand for ørred, men knap så rent og fint som forventet. Det sidste skyldes formentlig en forurening for to år siden. Der er syv gydebanker på en syv km. lang strækning, og det er over normen.

Det nytter ikke så meget, at lystfiskere og kommunale folk lægger grus ud i vandløbene, så ørrederne kan gyde, hvis de små æg bliver dækket med sand og ungerne kvalt, inden de når at komme ud af æggene. Det nytter heller ikke altid at lave flotte og dyre løsninger, der umiddelbart ser ud til at gavne vandmiljøet. Gennem tiderne har det været fisketrapper, renseanlæg, omløbsstryg og ekstra gydebanker. Lige nu står den aktuelle forureningssag af Nørager Bæk og Skelbækken helt ud til Lerkenfeld Å frisk i erindringen. Biolog fra Danmarks Sportsfiskerforbund Kaare Manniche Ebert skød alle forsøg på lappeløsninger ned, da 20 lystfiskere og fagfolk fra bl.a. Rebild kommune mødtes lørdag ude ved tre vandløb og bagefter på Boldrum Museum. Initiativtager biolog Jan Koch Nielsen fra Rebild Kommune lovede at lave et lignende arrangement næste år - og efter ønske fra deltagerne - på et lidt lunere tidspunkt.