Sandfodring er strandet

Lodsejere i Løkken må sandfodre, men sandet skal hentes i Hirtshals i stedet for ved læmolen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LØKKEN:Seks lodsejere fra Kongestien har tilladelse fra både Hjørring Kommune og Kystdirektoratet til at sandfodre, men deres tilladelser er sandet til i Naturstyrelsen.

To gange har styrelsen sagt nej til, at tilført sand syd for Løkken Mole må flyttes til foden af Kongestien.

I stedet er lodsejerne henvist til at få sejlet sand til Løkken fra Hirtshals, hvor Naturstyrelsen har givet lov til at fjerne sand, som er ført dertil med havstrømme.

- Det er helt godnat, at vi ikke kan få lov til at bruge det sand, der ligger 500 meter herfra. Både kommunen og Kystdirektoratet siger det er i orden at anvende det til sandfodringen, men der sidder nogle på en stol i København og siger noget andet, udtaler Lars Møller Nielsen.

Langt dyrere alternativ

Han er en af fem lodsejere på Kongestien, som vil betale til de 200.000 kroner, som det koster at få lavet sandfodring med lokal sand.

Den sjette har ikke råd til at være med til det. Alle lodsejere må melde fra økonomisk til den anden løsning.

- Det koster 500.000 kroner at få sejlet sandet hertil fra Hirtshals. Det har vi ikke råd til at gøre hver andet eller tredje år, understreger Lars Møller Nielsen.

Havet tog et stort bid

Han og konen Birthe købte deres fritidshus på Kongestien tilbage i 1978, hvor der var 23 meter ud til afgrunden og stranden. Senere har storme flere gange været på rov.

Nu er der 8 meter tilbage efter at flere kraftige storme hen over november 2011 til januar 2012 tog efter bid på fem meter ind i deres grund i hele siden ud mod stranden.

- Vi må håbe på, at der ikke kommer så kraftige storme igen i 2013, og at vi fortsat kan gå rundt om huset, siger Lars Møller Nielsen.

Det sidste afslag fra Naturstyrelsen kom i december måned, og før jul sendte Hjørring Kommunes specialkonsulent Thomas Lomholt en mail til de berørte lodsejere om afslaget, og at kommunen i øjeblikket ikke kan gøre mere i sagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.