EMNER

Sandfodring fra havside droppet

Hjørring Kommune havde for tredje år i træk lavet aftale om sandfodring i Lønstrup fra søsiden, men rederiet sprang fra, så nu vender lastbilerne tilbage

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hjørring Kommune og Kystdirektoratet har ikke opgivet at sandfodre fra søsiden.Arkivfoto: Bent Bach

LØNSTRUP:I sidste minut sprang vinderen af licitationen fra. Et hollandsk rederi kunne alligevel ikke leve op aftalen med Kystdirektoratet og Hjørring Kommune om at levere sand fra søsiden til den årlige sandfodring ved kystsikringen i Lønstrup.

Det kunne nummer to på listen heller ikke og så kneb det pludselig med tid og økonomi.

- De kunne ikke udføre opgaven sådan som vi ønsker det og pludselig kunne de først levere sandet til efteråret og det er bare ikke godt nok. Vi vil have sandfodret inden turistsæsonen for alvor går i gang, siger specialkonsulent Thomas Lomholt fra Hjørring Kommunes teknik- og miljøafdeling.

Det sikre valg

Derfor blev Hjørring Kommune og Kystdirektoratet tvunget til at takke ja til entreprenøren Vennelysts mere traditionelle tilbud om at køre sandet til Lønstrup i lastbiler.

Prisen bliver knap to millioner kroner og allerede i løbet af næste uge ventes lastbilerne at køre mindst 30.000 kubikmeter sand til Lønstrup. Sandfodringen vil vare de næste cirka fem uger.

- På plussiden kan man sige, at vi nu er mere sikre på at vi får det vi betaler for. Der er større risiko for at sandtab, når man sandfodrer fra søsiden, siger specialkonsulenten.

Har ikke opgivet

Kystdirektoratet og Hjørring Kommune valgte for to år siden den mere miljømæssige korrekte måde, at sandfodre fra søsiden efter i 25 år at have kørt sandet til Lønstrup med tonstunge lastbiler.

- Vi har bestemt ikke opgivet at sandfodre fra søsiden, så jeg regner da med, at vi igen til næste år udbyder begge opgaver i licitation, lyder det fra Thomas Lomholt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.