Lokalpolitik

Sandmosen skudt ned

Det planlagte skydecenter Jammerbugt bliver ikke lagt i det ønskede område ved Sandmosen

Det bliver ikke i Sandmosen det nye skydecenter Jammerbugt kommer til at ligge. Arkivfoto

Det bliver ikke i Sandmosen det nye skydecenter Jammerbugt kommer til at ligge. Arkivfoto

SANDMOSEN:På et pressemøde torsdag formiddag bekendtgjorde borgmester Mogens Gade, at det internationale skydecenter man har arbejdet på at opføre siden 2010 ikke bliver placeret på den ønskede lokation i Sandmosen.

På baggrund af en del negative høringssvar fra blandt andet Dansk Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening over at centeret ønskes placeret på såkaldt paragraf 3 jord, bestilte Jammerbugt Kommune en undersøgelse hos advokat Mogens Moe, der skulle redegøre for, hvorvidt det kunne betale sig at anke klagerne.

Han konkluderer, at det ikke kan betale sig at anke, hvorfor kommunen vælger at droppe Sandmosen som sted til det nye skydecenter.

Skal finde et andet sted

Planerne om et nyt skydecenter er dog langt fra skrinlagt. Tværtimod var både politikere og projektgruppen bag enige om, at idéen er god.

Af fremhævende argumenter var, at man nedlægger tre ud af fire eksisterende skydebaner, at det nye projekt er meget mere miljørigtigt og vil endda generere betydeligt lavere støjgrænser.

- Vi ærgrer os selvfølgelig, for Sandmosen var et rigtig godt sted, men projektet er stadig godt, så nu må vi arbejde hårdt på at finde et nyt sted, sagde Anders Jensen fra projektgruppen.

Og det bakkede kommunen op om. Således fortalte Otto Kjær Larsen, der er næstformand i Teknik- og Miljøudvalget, at man allerede på mandag behandler sagen, og vil anbefale forvaltningen at finde et alternativt sted.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.