Sandra Toft er kåret til EM's bedste målmand

Målmand Sandra Toft er eneste dansker på All Star-holdet ved EM i kvindehåndbold i Sverige.

EM håndbold for kvinder i Sverige 2016 Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

EM håndbold for kvinder i Sverige 2016 Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Sidste skanse på det danske kvindelandshold i håndbold Sandra Toft er blevet kåret til EM's bedste målmand af Det Europæiske Håndboldforbund, EHF.

Sandra Toft har stået med en gennemsnitlig redningsprocent på 35 gennem alle Danmarks syv kampe i turneringen, inden bronzekampen spilles søndag.

I den sidste skæbnesvangre kamp mod Rumænien i mellemrunden hev den danske målmand en redningsprocent på 50 op ad lommen.

Således har Larvik-målmanden gjort sit til at spille det danske hold hele vejen til en bronzekamp.

- Jeg ved ikke, om det er forventeligt, men det er fortjent. Hun har stået rigtigt godt, siger assistenttræner Søren Herskind.

- Hun har en kæmpe del af æren for, at vores forsvar er blevet så effektivt, som det er, fordi hun har været en god sidste skanse.

- Jeg synes også, vi havde et par andre kandidater til det hold, men nu blev det hende. Pladserne har det jo lidt med at blive fordelt mellem nationerne, siger han.

Sandra Toft er den eneste dansker på det prestigefulde All Star-hold.

Ud over Sandra Toft består holdet af venstre fløj Camilla Herrem fra Norge, venstre back Cristina Neagu fra Rumænien, playmaker Nycke Groot fra Holland, stregspiller Yvette Broch fra Holland, højre back Nora Mørk fra Norge og højre fløj Carmen Martin fra Spanien.

Turneringens bedste forsvarspiller er Béatrice Edwige fra Frankrig, mens den mest værdifulde spiller (MVP) er Hollands Nycke Groot.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.