Sandsække er klar til højvande

Vejvagten ved Thisted Kommune følger vandstanden løbende

En medarbejder fra Thisted Kommune har søndag ved middagstid deponeret nogle paller med sandsække ved det lille dige langs havnen i Vilsund, så man er klar til at kunne lægge sække ud, hvis vandet stiger alarmerende. Foto: Peter Mørk <i>Pressefotograf    Peter Moerk</i>

En medarbejder fra Thisted Kommune har søndag ved middagstid deponeret nogle paller med sandsække ved det lille dige langs havnen i Vilsund, så man er klar til at kunne lægge sække ud, hvis vandet stiger alarmerende. Foto: Peter Mørk Pressefotograf Peter Moerk

VILSUND:Tre paller med sandsække blev søndag læsset af på havnen i Vilsund, så de er klar til at lægge ud, hvis vandstanden stiger alarmerende i det kommende døgn.

- Vi holder øje med vandstanden hele tiden og kører nogle runder både i aften og i nat. Det plejer at blive et problem i Vilsund, hvor der er et jorddige, hvor vi skal have stoppet et hul til med sække, hvis vandet stiger meget. Men vi vil ikke lægge sækkene ud, før det er nødvendigt, for så spærrer vi vejen ned til havnen, fortæller Kurt Holm, vejformand og vejvagt i Thisted Kommune.

Prognosen siger, at stormen natten mellem søndag og mandag vil presse så meget vand ind i Limfjorden, at vandstanden i Thisted i løbet af mandag vil stige til cirka 135 centimeter over daglig vande.

Kommunens folk har også gjort klar til at kunne afspærre Helligsøvej i begge ender, hvis der bliver problemer med vand på kørebanen.

I Hanstholm er der varslet en forhøjet vandstand på 109 centimeter over daglig vand ved 21-tiden søndag aften. Prognosen spår, at der kommer en ny stigning senere, som topper ved 06-tiden mandag morgen med forventet 144 centimeter over daglig vande.

På havnekontoret i Hanstholm er man dog ikke alarmeret over vejrudsigten.

- Vandstanden plejer ikke at give problemer her. Det er mest trosserne på skibene, vi skal holde øje med. Det plejer folk også selv at gøre, men ellers ved vi, hvem vi kan ringe til, siger havneassistent Rikke Andersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden