Udland

Sandys ofre får 130 millioner i nødhjælp

Amerikanerne var gavmilde under et stjernespækket indsamlingsshow til fordel for nødlidende efter USA's uvejr.

Sandys ofre får 130 millioner i nødhjælp

Ofrene for den ødelæggende orkan Sandy kan se frem til en hjælpende økonomisk hånd fra de amerikanske borgere.

Fredag aften gik flere verdenskendte musikere og filmstjerner på scenen i et tv-transmitteret indsamlingsshow på NBC efter ugens naturkatastrofe, som har knust flere områder langs USA's østkyst.

Ifølge de foreløbige optællinger har de amerikanske borgere spyttet over 130 millioner kroner i nødhjælpskassen i løbet showet, som varede en time. Det skriver NBC.

Alle de indsamlede støttekroner går til det amerikanske Røde Kors. Og nødhjælpsorganisationen jubler over millionerne.

- Vi er utrolig taknemmelige for støtten til de, som lider efter superstormen Sandy, siger Peggy Dyer fra Røde Kors i USA.

- De næsten 23 millioner dollar (knap 133 millioner kroner, red.) er et ekstraordinært eksempel på, hvordan det amerikanske folk samles efter en katastrofe, som denne.

- De gavmilde donationer vil gå direkte til de borgere, som har behov for hjælp, og vi opfordrer alle til at blive ved med at hjælpe ofrene, tilføjer hun.

Støttekoncerten "Hurricane Sandy: Coming Together" åbnede med et nummer fra popstjernen Christina Aguilera.

Men også Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi, Sting, Billy Joel, Jimmy Fallon, Steven Tyler, Mary J. Blige, Tina Fey, Jon Stewart, Whoopi Goldberg, Kevin Bacon og Danny DeVito kom på scenen i løbet af showet, som blev styret af den populære tv-vært Matt Lauer.

Rockstjernen Bruce Springsteen og hans legendariske E Street Band rundede indsamlings-aftenen af med nummeret "Land of Hope and Dreams". "The Boss" er selv født i delstaten New Jersey, som blev særlig hårdt ramt af Sandy.

Uvejret Sandy har dræbt mere end 100 mennesker langs den amerikanske østkyst, og dødstallet stiger fortsat. I millionbyen New York City blev 41 dræbt af uvejret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.